Πολιτική

Σκουρλέτης : Οι τρεις λόγοι της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ


Τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές ανέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο  γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Ο πρώην υπουργός Eσωτερικών ανέφερε τρείς λόγους: Τη "δυσφορία" που προκάλεσαν στους πολίτες τα μέτρα λιτότητας, την στάση των ΜΜΕ και την συμφωνία των Πρεσπών

Τόνισε ότι οι πολίτες βίωσαν σωρευτικά τις συνέπειες της πολιτικής λιτότητας, η οποία εφαρμόστηκε από την ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν λοιπόν λογικό να επωμισθεί πολιτικό κόστος το κυβερνών κόμμα, όπως είχε γίνει νωρίτερα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

"Οι πολίτες υπέφεραν το ίδιο από την εφαρμογή των μέτρων αυτών, ανεξάρτητα από το κόμμα που κυβερνούσε", σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

Επίσης, επισήμανε ότι οι πολίτες είδαν με δυσπιστία τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα μνημονιακά μέτρα, καθώς τα εφάρμοσε κανονικά, αλλά ταυτόχρονα δήλωνε ότι είναι κατά.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε αναλυτικά στο ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λέγοντας ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύτηκε να εκθέσει τις θέσεις του και το έργο του  μέσω αυτών, αλλά και τα ίδια τα μέσα κράτησαν αρνητική στάση απέναντι στο κυβερνών κόμμα.
Τέλος, πρόσθεσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών αλλά και η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ειδικά από τον Αύγουστο του 2018 και πέρα, κόστισε στην κυβέρνηση, λόγω της στάσης του συγκυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε επίσης