Πολιτική

Την Τρίτη το δεύτερο πακέτο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


Την Τρίτη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η δεύτερη δεκαπεντάδα υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Στο Β΄ πακέτο υποψηφίων θα υπάρχουν κυρίως συνεργαζόμενες προσωπικότητες από το χώρο της κεντροαριστεράς και από κοινωνικούς φορείς, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται εάν τελικά θα κατέβουν ως υποψήφιοι ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, τους οποίους το Μαξίμου φέρεται να φλερτάρει επίμονα.

Απόφαση του πρωθυπουργού, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, είναι να μην τοποθετηθούν στο ευρωψηφοδέλτιο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει αποκλειστεί οριστικά το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Αντιθέτως στο ευρωψηφοδέλτιο, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά..

Θα ακολουθήσει τρίτο πακέτο υποψηφίων έως τις 6 Απριλίου, ενώ ορισμένες θέσεις θα παραμείνουν κενές και οι οποίες θα αποτελούν τις εκπλήξεις του πρωθυπουργού στο πολιτικό παιχνίδι το οποίο εκτιμάται ότι σταδιακά θα πολώνεται.

Εξάλλου η πανελλαδική συνάντηση των κινήσεων, συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων για τη συγκρότηση του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 6 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Γαλατσίου, μετά το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ(30-31/3). Το σχετικό αίτημα είχαν υποβάλλει στελέχη της «Γέφυρας» και άλλων συλλογικοτήτων της κεντροαριστεράς, ως «κίνηση καλής θέλησης» προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στη συνάντηση θα ανακοινωθεί το Συντονιστικό Όργανο του «ΣΥΡΙΖΑ- προοδευτικού πόλου», ενώ θα υπογραφεί και κοινή Διακήρυξη ενόψει των ευρωεκλογών, η οποία θα αφήνει ανοιχτή τη συνέχεια της συνεργασίας και για τις εθνικές εκλογές, εφόσον αυτές διεξαχθούν τον Οκτώβριο.