Επιχειρήσεις

Την πόρτα εξόδου δείχνει ο Μασκ σε 3.000 υπαλλήλους της Tesla


Την πόρτα εξόδου δείχνει ο Μασκ σε 3.000 υπαλλήλους της Tesla, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια περί κρίσιμης καμπής της εταιρείας

Ειδικότερα, οι ειδήσεις την Τρίτη ανέφεραν ότι ο Mασκ  θα απολύσει περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους, ή περίπου το 9% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Η εξέλιξη αυτή υπογράμμισε αυτό που πολλοί στην Wall Street έχουν πει εδώ και μήνες: Η Tesla έχει φτάσει σε μια κρίσιμη στιγμή. Μετά από μια εσφαλμένη εκτίμηση του πόσο γρήγορα θα μπορούσε να κατασκευάσει για πρώτη φορά η αυτοκινητοβιομηχανία ένα ηλεκτρικό όχημα, ο διευθύνων σύμβουλος "φρενάρει" την εταιρεία μετά από χρόνια που της έδινε τη μέγιστη ταχύτητα.

Η μεγαλύτερη περικοπή θέσεων εργασίας στην ιστορία της Tesla για 15 χρόνια υπογραμμίζει, όπως μεταδίδει το  newmoney.gr, την πίεση που έχει ο Mασκ να σταματήσει να ξοδεύει τόσο πολλά χρήματα - και να αρχίσει να αποταμιεύει μερικά. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει χάσει σωρευτικά περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια, και ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι δεν πιστεύουν ότι το κόκκινο μελάνι θα τελειώσει εκεί. Η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να χάσει άλλα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα τρίμηνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών που συνέταξε το Bloomberg.
 

Διαβάστε επίσης