«Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους, αλλά απέναντι σε όσους επιδιώκουν τη συνέχιση της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Πρόγραμμα», αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και σημείωσε ότι η ΝΔ «που είναι αυτή η οποία έχει μπλοκάρει τη διαδικασία της συγκρότησής του» πρέπει να κάνει πίσω και να συναινέσει στην επανασύσταση του ΕΣΡ.
Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω από την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων» και ενόψει της Συνόδου των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ στην Αθήνα, τόνισε ότι «θα προσέλθουμε με μια ατζέντα προοδευτικών αλλαγών και στο προσφυγικό και στα εργασιακά και στην ανάπτυξη».
Ειδικότερα, όσον αφορά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε, ότι η αγωνία των εργαζομένων απασχολεί όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. «Την ίδια στιγμή όμως, που στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους», σημείωσε, «στεκόμαστε απέναντι σ? αυτούς που επεδίωξαν και συνεχίζουν να επιδιώκουν ακόμα, τη συνέχιση της ανομίας και της αυθαιρεσίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».
Η κ. Σβίγκου μίλησε για «κροκοδείλια δάκρυα» τις τελευταίες μέρες «απ? αυτούς οι οποίοι προσπαθούσαν να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια ρύθμισης της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων με το νέο διαγωνισμό». «Θυμόμαστε τον κ. Αυγενάκη από το βήμα της Βουλής, όταν συζητείτο ο ελάχιστος αριθμός των 400 εργαζομένων, να λέει ότι προσβάλλεται το διευθυντικό δικαίωμα κι ότι θα πρέπει το ίδιο το κανάλι να επιλέγει τον αριθμό των εργαζομένων. Θυμόμαστε τον κ. Αμυρά από το ΠΟΤΑΜΙ, να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ελάχιστος αριθμός εργαζομένων, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων, γιατί, όπως έλεγε τότε, εάν υπάρξουν ρομποτικές κάμερες, τα κανάλια δεν θα χρειάζονται εργαζόμενους και άλλα τέτοια ευτράπελα», επισήμανε. «Τώρα», πρόσθεσε, «βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους που προσπαθούσαν να μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια κατοχύρωσης του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων στα κανάλια, να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως και να κλαίνε στα τηλεοπτικά παράθυρα γι? αυτούς τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να τους προστατεύσουν?.