Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Κατρούγκαλου - Αμερικανού ΑΝΥΠΕΞ


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Σάλιβαν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Τζον Σάλιβαν συνεχάρη τον κ. Κατρούγκαλο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για τη ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Κατρούγκαλος, από την πλευρά του, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κύπρο, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Σάλιβαν για την προσεχή σύγκληση της τριμερούς συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ στην Κρήτη. Αμφότεροι οι υπουργοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμφώνησαν για τη σημασία του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ και την περαιτέρω προώθησή του.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον κ. Σάλιβαν για τη συμμετοχή του στην προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 3-4 Απριλίου 2019 στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της οποίας θα μπορούσε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην συνεργασία Ελλάδος-ΗΠΑ.