ΕΥΖην

Τί θα ακούσουμε 1, 2, 3 Μαρτίου στο Jazzet Music Hall


Τρία μουσικά σχήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό της ευρύτερης jazz σκηνής θα εμφανιστούν στο Jazzet Music Hall, στο Χαϊδάρι, την επόμενη Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 1,2 και 3 Μαρτίου αντίστοιχα.

Παρασκευή, 1 Μαρτίου: "Yoel Soto presents Beyond Clave"
Σάββατο, 2 Μαρτίου: Vassilikos - New Project “The Grand Duet"
Κυριακή, 3 Μαρτίου: "Jazzet on Classical" - Δημήτρης Μαύρος - Ρεσιτάλ Κιθάρας

Yoel Soto presents Beyond Clave

Το ρεπερτόριο αυτής της πολυπολιτισμικής τριάδας αποτελείται από συνθέσεις που διέπονται κυρίως από τον ήχο της Afro – Cuban jazz με την επιρροή άλλων μουσικών ειδών, κυρίως από την Λατινική Αμερική.  H μίξη των ρυθμών όπως Cha Cha, Rumba, Son, Danzon και Bossa σε συνδυασμό με τις λυρικές μελωδίες και τους στίχους γραμμένους από τον Yoel Soto, προσδίδουν σ΄αυτό το έργο το χαρακτηρισμό της Cuban Jazz της εποχής μας. Το κοινό του Jazzét Music Hall θα συνεπαρθεί από το μοντέρνο Cuban Jazz Style του Beyond Clave Project του Yoel Soto!

Κωστής Χριστοδούλου: Πιάνο / Πλήκτρα
Σωτήρης Ντουβάς: Τύμπανα
Yoel Soto: Ηλεκτρικό μπάσο / Φωνητικά

Συνδρομή:  8€, ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Vassilikos - New Project “The Grand Duet"

Το Jazzét Music Hall, το Σάββατο 2  Μαρτίου 2024, μέσα από τον κύκλο συναυλιών του “Jazzét on Kosmos Music” παρουσιάζει τον Vassilikos με το νέο του project “The Grand Duet”.  Mια ιδέα που γεννήθηκε πριν την καραντίνα και υλοποιήθηκε μετά από αυτή, με όλη την ενέργεια και το πάθος που ακολουθεί τον καιρό της απομόνωσης.

O Γιώργος Τριανταφύλλου – το δεύτερο μέλος του Grand Duet – είναι το απόλυτο ταίριασμα όπου συμπληρώνει σε backing track έναν ήχο τόσο γεμάτο, που δημιουργεί την εμπειρία μίας ολοκληρωμένης μπάντας. Πρόκειται για ένα “διαφορετικό δυναμικό live», όπου ο ήχος που θα μας χαρίσει είναι τόσο ατμοσφαιρικός και πλούσιος, που δημιουργεί την αίσθηση της ύπαρξης μιας κανονικής ορχήστρας.

 Το set list περιλαμβάνει αγαπημένα κομμάτια των Raining Pleasure έτσι όπως τα θυμόμαστε, αλλά και κάποια με αλλαγμένο ήχο σε μια σύγχρονη εκτέλεσή τους. Ακολουθούν οι διασκευές σε εμβληματικά τραγούδια από το album Vintage (2009), κάποιες σε studio εκτελέσεις και κάποιες σε μια διαφορετική εκδοχή τους – το You are my destiny και I who have nothing γεμίζουν με τον ήχο τους τον αέρα – ενώ φυσικά δε λείπουν οι αναφορές στο Sunday Cloudy Sunday (2013) με διασκευές του Βασίλη Τσιτσάνη που φέρνουν τον δικό τους ανατρεπτικό χαρακτήρα στο live. 

Το Amazing Grey, που κυκλοφόρησε το 2019, έχει τη δική του θέση στις εμφανίσεις του Vassilikos “The Grand Duet” δημιουργώντας μια pop ατμόσφαιρα με σκοτεινά υποστρώματα και στίχους που θέλεις να τραγουδάς.

Vassilikos: Τραγούδι, κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα
Γιώργος Τριανταφύλλου: Κιθάρες, πλήκτρα

Συνδρομή:  10€, ελάχιστη κατανάλωση: 6€ 

"Jazzet on Classical" - Δημήτρης Μαύρος - Ρεσιτάλ Κιθάρας

Συμμετέχει η βιολίστρια Ιζαμπέλα Χατζηιωάννου

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, ο κύκλος συναυλιών Jazzét on Classical υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Χατζηελευθερίου, παρουσιάζει στο Jazzét Music Hall, τον Δημήτρη Μαύρο σ' ένα ρεσιτάλ κιθάρας που περιλαμβάνει κυρίως έργα σύγχρονης μουσικής.

Μια μουσική διαδρομή με σταθμούς, έργα των Lennox Berkeley, Κυριάκου Τζωρτζινάκη, επιλογές από τις παιδικές σκηνές του Robert Schumann και τη σονάτα για βιόλα και κιθάρα του Erik Marchelie.

Συνδρομή: 10€, ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Jazzét Music Hall
Στρ. Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι
Τηλ: 2105815626

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις