Τράπεζες

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για αλλαγή διοίκησης στην Attica Bank


Κομφούζιο επικρατεί στα διοικητικά της Attica Bank, μετά την προσπάθεια της ΤτΕ να απομακρύνει τον μέχρι χθες πρόεδρο της τράπεζας Παν. Ρουμελιώτη και την «απάντηση» του βασικού μετόχου (ΕΦΚΑ), που ζήτησε τις παραιτήσεις του προέδρου και του διεθύνοντος συμβούλου Θεόδ. Πανταλάκη, συγκαλώντας ΓΣ για εκλογή νέας διοίκησης.

Όπως αναφέρεται σε προηγούμενα σχετικά ρεπορτάζ του Sofokleousin.gr, ο κ. Ρουμελιώτης παραιτήθηκε από χθες, ενώ ο κ. Πανταλάκης αρνήθηκε να υποβάλει παραίτηση.

Σε σημερινή άτυπη συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας, προτάθηκε να εκλεγεί ως νέος πρόεδρος της Attica Bank στη θέση του αποχωρήσαντος Π. Ρουμελιώτη ο Γιώργος Μιχελής, πρώην πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ο οποίος είχε διατελέσει και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας.
 Συζητήθηκε επίσης πρόταση να δοθεί η θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον νυν αναπληρωτή CEO Γιάννη Τσακιράκη. Ομως η άρνηση του κ. Πανταλάκη να παραιτηθεί περιπλέκει τα πράγματα.

Όπως ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα από την Attica Bank, το ΔΣ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για την εκλογή νέου προέδρου. Θα αποφασίσει επίσης σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από αίτηση του βασικού μετόχου (ΕΦΚΑ).

 Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί αν με απόφαση της ΓΣ θα απομακρυνθεί από το ΔΣ και ο αρνούμενος να παραιτηθεί διευθύνων σύμβουλος Θ. Πανταλάκης, ο οποίος έχει τη στήριξη του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης