TECHin

Τι αλλάζει στο Facebook Messenger


 Είναι πλέον προφανές ότι το Facebook Messenger έχει πάψει πια να είναι μια απλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. 

Το Messenger  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλήσεις, βιντεοκλήσεις, αποστολή χρημάτων αλλά και για να παίξεις παιχνίδια, όπως το κλασικό παιχνίδι σκακιού.

Τα σχέδια του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Facebook όμως δεν φαίνεται να σταματούν εκεί. Επόμενος στόχος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται πως είναι οι αεροπορικές εταιρίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολλανδική KLM Royal Dutch Airlines, γίνεται η πρώτη εταιρία που συνάπτει συνεργασία με το Facebook και μέσω του Messenger επιτρέπει το check in σε πτήσεις της.

Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι επιβάτες είναι όταν κλείνουν τα εισιτήρια από την σελίδα της εταιρίας, να επιλέξουν να λαμβάνουν πληροφορίες στον Messenger. Τότε θα έρθουν στο κινητό όλες οι πληροφορίες για το δρομολόγιο, η κάρτα επιβίβασης, η επιβεβαίωση του check-in, ακόμη και πληροφορίες για τυχόν καθυστέρηση της πτήσης. Στην περίπτωση που είναι απαραίτητο, ο επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το τον Facebook Messenger για να επικοινωνήσει μέσω μηνυμάτων με άτομο της εταιρείας.

Το Facebook θέλει να μιμηθεί ασιατικά messaging apps όπως το WeChat, που επιτρέπει στους χρήστες μέσα από την εφαρμογή να κάνουν αγορές, να καλέσουν ταξί, να μεταφέρουν χρήματα σε φίλους κλπ. Η συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες είναι ένα τεράστιο κομμάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί το Facebook και μελλοντικά θα προστεθούν κι άλλες εταιρείες στον κατάλογο.

Με δηλώσεις του ο David Marcus του Facebook, ανέφερε ότι περίπου το 80% χρηστών που ταξιδεύουν με τις αμερικανικές αερογραμμές, έχει εγκατεστημένο στο κινητό του τον Messenger. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Facebook Messenger έχει πάνω από 800 εκατ. ενεργούς χρήστες τον μήνα.

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις