Επιχειρήσεις

Ανεβαίνει η μετοχή της Alibaba


Ανοδο 8% σημειώνει την πρώτη μέρα διαπραγματεύσης της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η μετοχή του κινέζικου κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου  Alibaba.
Λίγο πριν από τη λήξη των συναλλαγών η μετοχή βρίσκοταν  στα 190,45 δολάρια Χονγκ Κονγκ, έχοντας ξεκινήσει από τα 176, που ήταν η τιμή εγγραφής.

Η δημόσια εγγραφή απέφερε στην AliBaba κεφάλαια ανώ των 11 δισ.δολ. Πριν από πέντε χρόνια, η εταιρεία είχε αντλήσει άλλα 25 δισ. με δημόσια εγγραφή στη Wall Street.
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η Alibaba, μετά από πέντε χρόνια, τελικά επέστρεψε στο σπίτι της. Είμαι επίσης ευγνώμων που επιλέγουν να έρθουν παρά τις δυσκολίες, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εδώ στο Χονγκ Κονγκ", τόνισε στο σταθμό CNBC ο Charles Li, εκτελεστικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος των Χρηματιστηρίων του Χονγκ Κονγκ.
Τη Δευτέρα η μετοχή της Alibaba στη Νέα Υόρκη ανήλθε σε 190,45 δολ. ανά μετοχή. Κάθε μετοχή των ΗΠΑ είναι ισοδύναμη με οκτώ μετοχές του Χονγκ Κονγκ, οι οποίες θα οδηγούσαν την τιμή σε όρους Χονγκ Κονγκ σε 186,30 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή.
Ο 55χρονος ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, είναι ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Κίνας με καθαρή συνολική αξία 39 δισ. δολ., σύμφωνα με την έκθεση Hurun.
Ο κωδικός μετοχής της εταιρείας, 9988, είναι ομώνυμο στα κινέζικα για "αιώνια ευημερία".

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Ali Baba