Σε κερδοφόρο έδαφος κινούνται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρημαστήρια, παρά το γεγονός ότι οι μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, που αφορούν Γερμανία και Γαλλία, δεν θα είναι θετικές.
Στη Γερμανία οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν απρόσμενη πτώση τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα υποχώρησαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,6% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Επιπρόσθετα η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε κατά 0,7%, ενώ αντιθέτως οι παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψαν πτώση 1,2%.
Στη δεύτερη πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης, την Γαλλία, διευρύνθηκε τον Ιούνιο το εμπορικό έλλειμμα. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο διαμορφώθηκε στα 3,4 δισ. ευρώ, έναντι 2,7 δισ. ευρώ τον Μάιο. Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 1,8% στα 36,9 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 40,4 δισ. ευρώ. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παράλληλα, εμφάνισε έλλειμμα 600 εκατ. ευρώ, έναντι 300 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα τώρα στις αγορές, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,1%, και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,3%. Κέρδη 0,1% για τον γερμανικό DAX, με τον CAC 40 του Παρισιού να ενισχύεται κατά 0,5%..
Στα εταιρικά νέα της ημέρας, ξεχωρίζει η είδηση ότι η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε ζημιές ύψους 2,05 δισεκατομμυρίων στερλινών το πρώτο εξάμηνο του 2016, από 179 εκατ. στερλίνες το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Εκτός από τη διεύρυνση των ζημιών, η RBS έκανε γνωστό ότι τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά περίπου 20%, στις 6,06 δισ. στερλίνες. Επίσης η τράπεζα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο για δημιουργία ανεξάρτητης τεχνολογικής πλατφόρμας για την μονάδα Williams & Glyn.