Επιχειρήσεις

Βραβεύσεις για την ελληνική βιομηχανία καλλυντικών στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Αισθητικής - Κοσμητολογίας


Εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας καλλυντικών βραβεύονται απόψε στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Αισθητικής - Κοσμητολογίας , που ξεκίνησε σήμερα το πρωί και ολοκληρώνεται αύριο στη Θεσσαλονίκη.

 Επισης, απονέμεται τιμητική διάκριση στους επαγγελματίες αισθητικούς της Κρήτης (ΕΔΑΚ) για την εθελοντική τους δράση στην ογκολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η).

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από επτά αισθητικούς τον Οκτώβριο του 2023 πιλοτικά στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, σε αίθουσα που παραχωρήθηκε για την προσφορά υπηρεσιών αισθητικής στους ασθενείς της ογκολογικής κλινικής. Το όραμα των εμπνευστών της είναι η εθελοντική αυτή δράση να διευρυνθεί και να εφαρμοστεί πανελλαδικά σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

 Το συνέδριο διοργανώνουν η Ένωση Επαγγελματιών Αισθητικών Β. Ελλάδας σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

 "Η χώρα μας έχει μια σημαντική βιομηχανία καλλυντικών και μάλιστα εξάγει καλλυντικά σε άλλες χώρες" τόνισε η πρόεδρος των επαγγελματιών αισθητικών Βόρειας Ελλάδας Εύη Μωυσογλου, μιλώντας στο Πρακτορείο fm 104.9 και πρόσθεσε:

 "Το επίπεδο των αισθητικών - κοσμητολογων στη χώρα μας είναι πολύ υψηλό. Η χώρα μας είναι από τις λίγες, αν όχι η μόνη, που παρέχει τετραετή διάρκεια σπουδών ανώτατης βαθμίδας. Αυτό πρέπει να υποστηριχθεί και η πολιτεία θα πρέπει να ανοίξει και τη δεύτερη σχολή στη Θεσσαλονίκη, που έκλεισε το 2019. Οι ελληνες αισθητικοί γνωρίζουν την τεχνολογία των καλλυντικών, γνωρίζουν το δέρμα ξέρουν πώς να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και με υπευθυνότητα".

 Στα φετινά βραβεία η ΕΕΠΑΒΕ τιμά την ελληνική βιομηχανία καλλυντικών και τους ανθρώπους, που βοήθησαν ώστε να αναγνωριστούν τα ποιοτικά της προϊόντα, εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδος.

Η διοργάνωση προωθεί τη συνάντηση ειδικών της επιστήμης της ομορφιάς, με βασική θεματολογία τον πρωτοποριακό τρόπο, με τον οποίο «παρουσιάζεται» η αισθητική της Ελλάδας στον κόσμο, μέσω της ελληνικής βιομηχανίας καλλυντικών.

 Παράλληλοι άξονες συζήτησης, η Έρευνα και Ανάπτυξη στην κοσμητολογία, καθώς και οι νέες τεχνολογίες στην αισθητική.

 Πάνω από είκοσι εταιρείες καλλυντικών και εξοπλισμού εργαστηρίων αισθητικής, παρουσιάζουν στο πλαίσιο του συνεδρίου τις νέες τάσεις της κοσμητολογίας και τεχνολογίας αιχμής, μέσα από τις εισηγήσεις έγκριτων επιστημόνων από τον χώρο του Marketing , της Ιατρικής, της Kοσμητολογίας και της Aισθητικής.

 Στο συνέδριο συμμετέχουν αισθητικοί - κοσμητολόγοι, απόφοιτοι πρώην ΤΕΙ και πανεπιστημίων, φοιτητές αισθητικής, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες του χώρου της αισθητικής, δερματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί και όσοι έχουν συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό χώρο της αισθητικής.

 Το διήμερο συνέδριο μεταδίδεται και σε ζωντανή σύνδεση (live streaming).μέσω ψηφιακής πλατφόρμας για παρακολούθηση on demand.

 Παράλληλα με το συνέδριο λειτουργεί έκθεση εταιρειών αισθητικής και κοσμητολογίας, με δωρεάν είσοδο, αλλά με πρόσκληση.

 Στην συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζουν τα προϊόντα τους οι καλύτερες εταιρείες του χώρου της ελληνικής αισθητικής.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα