Τουρισμός

Θεσσαλονίκη: Καλή αναμένεται και φέτος η τουριστική κίνηση


Την εκτίμησή του ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει και φέτος, όπως και πέρυσι, μια καλή χρονιά για τα δεδομένα της, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της πόλης (ΕΞΘ), Αντρέας Μανδρίνος, υπογραμμίζοντας εκ νέου την επιτακτική ανάγκη για άμεση δημιουργία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξή της, ως τουριστικού προορισμού.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο φορέας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΞΘ, παρουσία πολλών ιδιοκτητών και διευθυντικών στελεχών των μελών της, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτείας και τουριστικών φορέων, ο επικεφαλής των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι η πόλη έχει ανάγκη από την υλοποίηση και εφαρμογή ενός σχεδίου ανάπτυξης. «Αυτό το σχέδιο, θα φέρει την καθαριότητα σε ανεκτό επίπεδο, θα περιορίσει την ηχορύπανση τις νυχτερινές ώρες, θα προσθέσει όσες περισσότερες θέσεις στάθμευσης γίνεται και θα αστυνομεύσει συγκεκριμένους κρίσιμους για τη διέλευση και την ασφάλεια των επισκεπτών χώρους που σήμερα δεν ελέγχονται», σημείωσε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση της ένωσης.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τις προαναφερόμενες ενέργειες, «το σχέδιο θα προωθήσει καθαρά επαγγελματικά την πόλη σε συγκεκριμένους εφικτούς στόχους στο εξωτερικό, προσδοκώντας τη δημιουργία ζήτησης που θα φέρει νέες και ποιοτικές αεροπορικές συνδέσεις».

Αναφερόμενος στον οδικό τουρισμό, στον οποίο και στηρίζεται η Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι φτάνει σε κάποια όρια κορεσμού, ενώ «η οικονομική δύναμή του δείχνει να έχει ταβάνι που η πόλη πρέπει να ξεπεράσει, προκειμένου να βιώσει την οικονομική ανάπτυξη που της αξίζει και όχι να συνεχίσουμε να μένουμε σε ευχολόγια όπως τόσα χρόνια», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Μανδρίνος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η προσπάθεια όλων από εδώ και στο εξής θα είναι πλέον πάντα μετρήσιμη. Θα υπάρχουν ευθύνες εάν δεν προχωρήσει η ανάπτυξη και αυτό το έχουν καταλάβει οι τοπικοί άρχοντες, με αποτέλεσμα σε ένα δίμηνο από σήμερα να διαφαίνεται ότι θα δούμε ένα άλλο σκηνικό να διαμορφώνεται». Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε την ανάγκη δρομολόγησης και ανακοίνωσης από την πολιτεία της σύνδεσης του Μετρό με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» το συντομότερο.

«Αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο τουρισμός της Θεσσαλονίκης, είναι η ποιοτική αλλαγή του», επισήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ, Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, σημειώνοντας ότι η περιοχή πρέπει να εκμεταλλευτεί επιτέλους το πολύ καλό αεροδρόμιό της για να προσελκύσει και αγορές, με σαφώς υψηλότερο εισόδημα από αυτές των Βαλκανίων.

Αναμένεται η δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού

Τη δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, η οποία θα έχει ως σκοπό να προσδιορίσει την τουριστική ταυτότητα της πόλης, προανήγγειλε στο χαιρετισμό του ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, παραδεχόμενος ότι τα προβλήματά της πόλης είναι μεγάλα. «Η καθημερινότητά της πρέπει να αλλάξει και ήδη τα πρώτα βήματα γίνονται με την αρωγή βεβαίως και της κεντρικής πολιτείας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να έχει ευχαριστημένους επισκέπτες που θα τη διαφημίζουν με τα όποια θετικά αποτελέσματα, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της η νέα Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης και ο συντονιστής του γραφείου Μακεδονίας του πρωθυπουργού, Γιάννης Παπαγεωργίου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διαδημοτικής Συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης, η διοικήτρια της Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Αικατερίνη Ματθαίου, η προϊσταμένη της ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας, Περσεφόνη Τρίχα, ο διευθυντής της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης του υπουργείου Τουρισμού, Λάμπρος Τούμπας, η διευθύντρια Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας, Ξένη Γερνά, η αντιπρόεδρος του TCB, Βίκυ Παπαδημητρίου, η γ.γ της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Αθανασία Θεοχαρίδου, ο πρώην προϊστάμενος του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Γκουντάντσης και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης κ.α.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα