Τουρισμός

Θεσσαλονίκη: "Ηelexpo Sales" και ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές της ΔΕΘ


Με ανοιχτά καταστήματα  τις δύο Κυριακές της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και "Ηelexpo Sales" θα υποδεχθεί ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ) τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, που εισάγει ο νέος θεσμός "Helexpo Sales", οι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη θα έχουν τη δυνατότητα να διενεργήσουν "εκπτώσεις λόγω ΔΕΘ" από τις 7 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Με βάση σχετικό νόμο και απόφαση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη, κάθε χρόνο το διάστημα από τη έναρξη της ΔΕΘ μέχρι και τη λήξη της ορίζεται ως ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τις εμπορικές επιχειρήσεις της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

"Η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη μας κατά την περίοδο της ΔΕΘ, αποτελεί ιδιαίτερη ευκαιρία για την αγορά της Θεσσαλονίκης, σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να αυξήσει την κατανάλωση και τον τζίρο των επιχειρήσεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) καλεί όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στον νέο θεσμό για την αγορά της πόλης μας, παρέχοντας τις καλύτερες τιμές, τις καλύτερες εκπτώσεις στους καταναλωτές (...) Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία, φέτος, τιμώμενη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της αγοράς μας να δείξει το φιλόξενο πρόσωπό της στους επισκέπτες της" υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΣΘ, ο οποίος υπενθυμίζει ακόμη ότι "κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης".

Στο μεταξύ, ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, ήτοι στις 9 και στις 16 Σεπτεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης