Επιχειρήσεις

Θεσμικοί επενδυτές πήραν 12,7% της Ideal


Αξιοποιώντας το θετικό κλίμα στην αγορά, το Virtus South European Fund έσπευσε να "εξαργυρώσει" μέρος της συμμετοχής που απέκτησε στην Ideal Group: Διέθεσε με ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές το 12,67% της  εισηγμένης εταιρείας, από το 47,78% που είχε αποκτήσει εισφέροντας μετοχές των εταιρειών αναψυκτικών και ειδών συσκευασίας SICC (Astir Vitogiannis AE) και ESM Three Cents.

Διατέθηκαν 18 πακέτα (συνολικά 3.987.625 μετοχές) στην τιμή των 3,20 ευρώ ανά μετοχή, περίπου 10% χαμηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή (η μετοχή κινήθηκε σήμερα μεταξύ 3,46 και 3,60 ευρώ, κλείνοντας στα 3,53.

Το Virtus South European Fund εισέπραξε περίπου 12,8 εκατ. ευρώ και παραμένει μεγαλύτερος μέτοχος της Ideal, κατέχοντας το 35,11% μετά τη σημερινή διάθεση πακέτων σε θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Ο Δαμιανός Παπακωνσταντίνου, Partner της Virtus International Partners η οποία διαχειρίζεται το Virtus South European Fund, δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί τα αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου έδειξαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του νέου σχήματος και για το γεγονός ότι οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές με την τοποθέτησή τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην IDEAL GROUP."

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα