Ελλάδα

Σε έξαρση η εγκληματικότητα, αλλά μακριά από τα... Εξάρχεια


Φόνοι, ένοπλες ληστείες, βιασμοί στο καθημερινό αστυνομικό δελτίο, αλλά ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης και η κυβέρνηση ασχολούνται με τη «βιτρίνα» των Εξαρχείων

Την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και συνολικά η κυβέρνηση έχουν ρίξει το βάρος της αστυνομικής εποπτείας στα Εξάρχεια, στην υπόλοιπη πρωτεύουσα και εν γένει στη χώρα, η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση.

Δολοφονίες, ένοπλες ληστείες, βιασμοί, αποδράσεις κρατουμένων κ.λ.π εγκλήματα είναι σχεδόν στην ημερήσια διάταξη του αστυνομικού δελτίου, αλλά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα Εξάρχεια και σε κτίρια που έχουν καταληφθεί από διάφορες συλλογικότητες.

Οι όποιες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε Εξάρχεια και σε καταληφθέντα κτίρια, καλύπτονται από τηλεοπτικά κανάλια δίνοντας την εντύπωση στον τηλεθεατή ότι βασιλεύει «τάξις και ασφάλεια» στη χώρα,.

Ομως η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Τα Εξάρχεια είναι  για την κυβέρνηση η «βιτρίνα» της αστυνόμευσης και σ'αυτή τη "δακτυλοδεικτούμενη" γειτονικά επικεντρώνει τις προσπάθειες της - ουσιαστικές και επικοινωνιακές. 

Από σήμερα ξεκίνησε το νέο σύστημα αστυνόμευσης στα Εξάρχεια, που αποτελεί το επίκεντρο των προσπαθειών της Αστυνομίας κατ΄ εντολήν της κυβέρνησης. Ομως την ίδια μέρα είχαμε δύο ένοπλες ληστείες.

Η πρώτη στο Μενίδι, όπου στόχος τριών ληστών έγινε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην οδό Αγίου Διονυσίου.  Οι τρεις ληστές κρατώντας όπλα στα χέρια ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη, πήραν τα χρήματα από το ταμείο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η δεύτερη έγινε στα Ιλίσια, όταν  ένας ο ληστής ο οποίος φορώντας κουκούλα για να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του μπήκε σε μίνι μάρκετ στην οδό Περσεπόλεως κρατώντας όπλο στα χέρια. Ο ληστής απείλησε τον υπάλληλο του μίνι μάρκετ και αφού άρπαξε τις εισπράξεις από το ταμείο διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται.

Επίσης, μια αναζήτηση στα πρόσφατα αστυνομικά γεγονότα, αποκαλύπτει τον εφιάλτη.

Προχθές, σημειώθηκε ένοπλη ληστεία στο ΕΛΤΑ Καλοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας καραμπίνα, εισέβαλαν στο κατάστημα των ΕΛΤΑ περίπου στις 9.00 το πρωί της Τρίτης με σκοπό τη ληστεία. Δεν κατάφεραν να πάρουν πολλά χρήματα, παρά την τσάντα μιας υπαλλήλου, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά στον κίνδυνο και τον τρόμο που βίωσαν υπάλληλοι και πελάτες.

Στη Μανωλάδα, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας χτύπησε μια 76χρονη μητέρα και βίασε την 53χρονη κόρη, πριν τις ληστέψει.

Στου Ζωγράφου ληστές μπούκαραν τα ξημερώματα σε σπίτι 82χρονης, την οποία χτύπησαν και λήστεψαν.

Στην Κομοτηνή, άγνωστοι έστησαν ενέδρα θανάτου στις 6 Φεβρουαρίου σε έναν 59χρονο Έλληνα και τον «γάζωσαν» εν ψυχρώ με σφαίρες, μόλις εμφανίστηκε στην αυλή του σπιτιού του σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Στις 19 Ιανουαρίου, τέσσερις  άγνωστοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέσα ταβέρνα στη Βάρη, δύο πελάτες, διέφυγαν και ακόμη αναζητούνται.
Τα περιστατικά, δυστυχώς είναι πάρα πολλά και απαιτείται αλλαγή τακτικής από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο βασικά θα πρέπει να πάψει ως βιτρίνα της πάταξης της εγκληματικότητας μόνο τα Εξάρχεια.
 

Διαβάστε επίσης