Οικονομία

Θεοχάρης: Ετοιμάζεται 18μηνο voucher για ξενοδοχεία


Σύστημα έκδοσης voucher 18μηνης διάρκειας ετοιμάζει το υπουργείου Τουρισμού, σχετικά με τις προκαταβολές που έχουν δώσει πελάτες ξενοδοχείων για να κάνουν κράτηση για τις θερινές διακοπές τους, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης στο Open, υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο οι ξενοδόχοι δεν θα αναγκαστούν να τις επιστρέψουν και οι πελάτες δεν θα χάσουν τα χρήματα τους.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε πως τα voucher θα έχουν διάρκεια 18 μηνών, έτσι ώστε όσοι έχουν δώσει προκαταβολές να μην τις χάσουν και να μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν σε δεύτερο χρόνο.

Παράλληλα, τόνισε πως οι πελάτες που θα έχουν στην κατοχή τους το voucher θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους ίσης αξίας ακόμα και του χρόνου το καλοκαίρι, αν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν τους επιτρέπει να τις κάνουν φέτος.

Ο υπουργός επεσήμανε πως η συγκεκριμένη πρόταση του υπουργείου Τουρισμού θα συζητηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώνοντας πως θα νομοθετηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Εν συνεχεία, δήλωσε πως «θα έχουμε μία πολύ δύσκολη χρονιά», προσθέτοντας ότι φέτος η τουριστική σεζόν θα στηριχθεί εκ των έσω, σε συνάρτηση βεβαίως με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως πρέπει «να διαφυλάξουμε τη φήμη τουριστικού μας προϊόντος», συμπληρώνοντας ότι η έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό δίνεται όχι μόνο για λόγους στήριξης της εγχώριας αγοράς εκ των έσω, αλλά και γιατί η τουριστική κίνηση δεν σχετίζεται μόνο με την Ελλάδα, αλλά συναρτάται άμεσα και με την υγειονομική κατάσταση που θα επικρατεί στις χώρες του εξωτερικού μετά την παρέλευση της πανδημίας.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι υπάρχουν σχεδία για αυστηροποίηση μέτρων ελέγχου σε εισερχόμενους στα ελληνικά αεροδρόμια μετά την πανδημία και ει δυνατόν θα ελέγχονται όλοι με «γρήγορα τεστ» και επεσήμανε πως θα τεθούν επί τάπητος σε δεύτερο χρόνο.

"η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια την τρέχουσα περίοδο έχει μειωθεί κατά 98.5%", κατέληξε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις