Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μοχλό πίεσης σε Ελλάδα και ΕΕ


Τη θέση ότι το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με πολλές ιδιομορφίες διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει αρμοδιότητα στο Μεταναστευτικό.

Όπως υποστήριξε ο κ. Θεοδωρικάκος, επιβάλλεται η πολιτική της κυβέρνησης να γίνει πιο αυστηρή. «Αμέσως μόλις επανασυστάθηκε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Εσωτερικών μετέφερε εκεί τα 50 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αλληλεγγύης, τα οποία θα στηρίξουν τους Δήμους που θα δεχτούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες».

«Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μοχλό πίεσης σε Ελλάδα και ΕΕ» προσέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι πρέπει «να ενταθεί ο έλεγχος στα σύνορα σε στεριά και θάλασσα για να μπει ένα τέλος στις αθρόες ροές και να υλοποιήσουμε το νομοσχέδιο για το άσυλο, ώστε να ανακουφίσουμε τα νησιά. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα και πρέπει επιμείνουμε».

Ο υπουργός Εσωτερικών, ερωτηθείς για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για πρόωρες εκλογές. Εκλογές θα γίνουν σε 3 χρόνια και 4 μήνες από σήμερα».