ΕΥΖην

Θεματικό πάρκο "Astroworld" δημιουργείται στο Χιούστον, με έμπνευση από τον Travis Scott


Το άλμπουμ και η περιοδεία του Travis Scott (Τράβις Σκοτ) «Astroworld» έπεισαν τον δήμαρχο του Χιούστον να δημιουργήσει ένα νέο, ομώνυμο θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας στην πόλη.

Ο Αμερικανός ράπερ είναι προς το παρόν σε περιοδεία για την προώθηση του τρίτου studio LP, το οποίο πήρε το όνομά του από ένα παλιό θεματικό πάρκο στη γενέτειρά του, το Χιούστον. Το εντυπωσιακό σκηνικό στις συναυλίες του Τράβις Σκοτ περιλαμβάνει ένα τρενάκι και μία ρόδα λούνα παρκ και το υπερθέαμα χαιρετίστηκε από τους θαυμαστές ως «πανδαιμόνιο».

Ο καλλιτέχνης έδωσε συναυλία στο Χιούστον στις 13 Φεβρουαρίου και ο δήμαρχος Σιλβέστερ Τέρνερ ανέβηκε στη σκηνή και του παρέδωσε το κλειδί της πόλης. Απευθυνόμενος στο κοινό ο Τέρνερ είπε: «Χάρη σε εσένα θέλουμε να φέρουμε ένα νέο πάρκο ψυχαγωγίας στο Χιούστον».

Τηρώντας την υπόσχεσή του ο δήμαρχος σε δήλωσή του την επόμενη μέρα ανακοίνωσε ότι μία ιδέα που υπήρχε εδώ και χρόνια ενθαρρύνθηκε από τον Σκοτ.

Ο δήμαρχος του Χιούστον «προτείνει να δημιουργηθεί ένα μοναδικό μόνιμο πάρκο ψυχαγωγίας» στην πόλη για να «προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο». «Συζήτησα για πρώτη φορά την ιδέα πριν από λίγα χρόνια και πρόσφατα απέκτησε δυναμική μέσα από τις επαφές μου με τον υποψήφιο για Grammy καλλιτέχνη, του οποίου το άλμπουμ και η συναυλία αποτίουν φόρο τιμής στο Astroworld, το πρώην θεματικό πάρκο του Χιούστον» τόνισε σε δηλώσεις του στο ABC 13.

Η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συζητήσεις με αρχιτέκτονες και υπεύθυνους ανάπτυξης και ελπίζουμε να συνεργαστούμε με επενδυτές που έχουν συμφέρον να υλοποιήσουν αυτό το όραμα, πρόσθεσε.

«Το Χιούστον είναι μια μεγάλη πόλη που προσφέρει πολλά θαυμάσια εποχιακά γεγονότα και αξιοθέατα. Ένα μόνιμο πάρκο ψυχαγωγίας θα δημιουργούσε ευκαιρίες όλο το χρόνο» εκτίμησε ο Σιλβέστερ Τέρνερ.

Το αρχικό ψυχαγωγικό πάρκο Six Flags AstroWorld του Χιούστον άνοιξε τις πύλες του το 1968 και κατεδαφίστηκε το 2005 λόγω αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Το Νοέμβριο, ο τραγουδιστής Tommy Lee, σύμφωνα με το NME, κατηγόρησε τον Travis Scott ότι αντέγραψε τα σκηνικά των συναυλιών του του 2011. «Το να με αντιγράφουν είναι μια μορφή κολακείας, αλλά αυτό είναι ακριβώς το ίδιο» είπε.
 
Η ιστορία του Astroworld

Μετά από τη διοργάνωση του πρωταθλήματος μπέιζμπολ στο Χιούστον του Τέξας στις αρχές της δεκαετίας του '60, ο φιλάνθρωπος και πρώην δήμαρχος Ρόι Χόφχαιντς επικέντρωσε την προσοχή του στη δημιουργία τού «όγδοου θαύματος του κόσμου» το Astrodome, ένα αθλητικό συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων που χρησίμευσε ως έδρα των Houston Astros.

To Astrodome ήταν το πρώτο ενός συμπλέγματος κτιρίων που αποτέλεσαν το οικογενειακό πάρκο ψυχαγωγίας στο νότιο τμήμα της πόλης. Το «Astro» ήταν ένα αφιέρωμα στα επανδρωμένα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ, καθώς το Χιούστον επιλέχθηκε ως έδρα του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον το 1965.

Ο Χοφχάιντζ ενέκρινε σχέδια για ένα πάρκο ψυχαγωγίας για να συμπληρώσει το Astrodome τον Ιανουάριο του 1967 και το AstroWorld άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό την 1η Ιουνίου 1968. Αρχικά ήταν χωρισμένο σε οκτώ θεματικές περιοχές και αργότερα κάλυπτε έκταση 420.000 τ.μ. και είχε 45 δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης