ΕΥΖην

Θέλετε μια καλή συμβουλή για τη σχέση σας; Να φεύγετε... και να επιστρέφετε!


Μήπως δυσκολεύεσαι να απομακρυνθείς για λίγο από τον/την σύντροφό σου, για να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου ή άλλους ανθρώπους; Μήπως κάθε φορά που παίρνεις αυτόν τον χρόνο, βγαίνοντας από την πόρτα σε ακολουθούν συναισθήματα ενοχής; Εάν ναι, δεν είσαι η εξαίρεση, αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλά ζευγάρια – όμως δε βοηθάει ούτε τη σχέση, ούτε τα μέλη της.

Η εύρεση μιας ισορροπίας στο χρόνο που περνάει ένα ζευγάρι μαζί και χωριστά, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Από τη μία πλευρά, μπορεί να μοιράζεστε αγάπη και να απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου, να συζητάτε όμορφα και να βιώνετε τον κόσμο ως ζευγάρι. Από την άλλη πλευρά, το να περνάει ο καθένας μας χρόνο με τον εαυτό του και με άλλους ανθρώπους είναι εξίσου σημαντικό. Για πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται σε σχέση το χωριστά και το μαζί μπορεί να μοιάζουν με λάδι και νερό, δηλαδή να τους φαίνεται ότι δεν γίνεται να αναμειχθούν. 

Το καλό είναι ότι η ανεξαρτησία και η σύνδεση δεν είναι ανάγκη να συγκρούονται. Κάτι πραγματικά καλό που μπορούν να κάνουν τα ζευγάρια τόσο για τη σχέση τους, όσο και ο καθένας για τον εαυτό του, είναι να «εξασκηθούν» στο να φεύγουν... και να επιστρέφουν!

Ναι, ακριβώς αυτό. Να φεύγουν... και να επιστρέφουν!

Φύγε...

Απόλαυσε τον εαυτό σου, ακολούθησε τα πάθη σου, ζήσε τα όνειρά σου.

Πήγαινε να δεις έναν αγώνα με τους φίλους σου ή για ένα ποτό. Πήγαινε για ιστιοπλοϊα, bungee jumping, rafting ή κάτι άλλο που σου αρέσει πολύ και δεν ενδιαφέρει την/τον σύντροφό σου.

Ήθελες να δημιουργήσεις ένα μοναδικό δώρο για την κόλλητή σου; Πάρε το χρόνο και παρακολούθησε τρεις ώρες βίντεο στο YouTube για τον τρόπο που θα το φτιάξεις. Βγες στην αγορά και αναζήτησε τα υλικά, συμβουλέψου ανθρώπους που έχουν κάνει κάτι ανάλογο.  Μαζευτείτε μερικές φίλες σε ένα σπίτι για κουβεντούλα και beauté....

Ο κατάλογος των επιλογών είναι ατελείωτος, κάνε ό,τι σε γεμίζει.

Το σημαντικό είναι, τις ώρες ή μέρες αυτές που περνάς με τον εαυτό σου, φίλους ή την οικογένειά σου, να μη σκέφτεσαι συνεχώς τον/την σύντροφό σου. Δε χρειάζεται να αισθάνεσαι ενοχές για το χρόνο που περνάτε χωριστά. Αυτά τα πάθη, τα όνειρα και η αίσθηση του εαυτού που βιώνεις όταν «ενσαρκώνεις» τη δική σου ζωή, φέρνουν νέα ενέργεια και μέσα στη σχέση σας.

Ακόμα καλύτερα, όταν είστε διακοπές μαζί, περάστε και κάποιο χρόνο χωριστά, σε διαφορετικές δραστηριότητες. Αυτές οι ξεχωριστές εμπειρίες εντός της κοινής σας εμπειρίας μπορούν να εμπλουτίσουν την επικοινωνία και τη σχέση σας.

... και επέστρεψε

Μοιράσου με την καρδιά σου, φέρε τα νέα στοιχεία, τα ερωτηματικά και τις νέες στιγμές πίσω στον σύντροφό σου.

Οι χαρούμενες, αστείες, έντονες στιγμές που είχες με τους φίλους σου, τα συναισθήματά σου στην ιστιοπλοϊα, το bungee jumping, το Rafting, τον αγώνα... Δείξε στη σύντροφό σου τι σημαίνει για εσένα αυτή η αίσθηση ελευθερίας, το μοίρασμα με την «αντροπαρέα», η επαφή με τη φύση, η ομαδική προσπάθεια κλπ

Το απίστευτο δώρο που έφτιαξες για την κολλητή σου: Μοιράσου με τον σύντροφό σου πως αισθάνεσαι γι΄αυτή την «περιπέτεια» δημιουργίας, την αντίδράσή της όταν το είδε, τα δικά σου συναισθήματα για τη χαρά που της έδωσες, τις νέες ανακαλύψεις που έκανες σε αυτό το «ταξίδι»...

Δώστε ο ένας στον άλλο τα «δώρα» των νέων εμπειριών που αποκομίσατε κατά το χρόνο σας χωριστά.

Αυτή είναι η μαγεία του να φεύγεις και να επιστρέφεις. Βγαίνεις στον κόσμο ως ένα μοναδικό, ολοκληρωμένο άτομο και είσαι σε εγρήγορση καθώς αποκτάς εμπειρίες. Και επιστρέφεις! Επιστρέφετε ο ένας στον άλλο ο καθένας ως ένα μοναδικό, ολοκληρωμένο άτομο και είστε σε εγρήγορση, καθώς μοιράζεστε τις ξεχωριστές εμπειρίες σας και βιώνετε νέες, μαζί.

Φεύγουμε, για να αποκαταστήσουμε και να επιβεβαιώσουμε (τη σχέση μας με τον εαυτό μας) και επιστρέφουμε, για να αποκαταστήσουμε και να επιβεβαιώσουμε (τη σχέση μας με τον άλλο).

Φυσικά, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με την απόσταση, το χρόνο, την παρέα, την πρόθεση, το νόημα της απομάκρυνσής μας. Πόσο μακριά από τον/την σύντροφό σου είναι «πολύ μακριά»; Χρειάζεται ευαισθησία. Πόσο όμορφα πέρασε μακριά σου; Χρειάζεται εμπιστοσύνη.

Εν τέλει, η σχέση σας θα είναι πιο δυνατή, για να εμπεριέχει τα ατομικά σας πάθη και όνειρα και τους ανθρώπους με τους οποίους περνάτε χρόνο όταν είστε χωριστά. Θα φέρνετε τη φρέσκια αυτή ενέργεια πίσω στη σχέση, χρησιμοποιώντας τη για να βαθύνετε τη σύνδεση και την οικειότητά σας, τα οποία με τη σειρά τους θα σας δίνουν το θάρρος και την ελευθερία να εξερευνείτε μόνοι σας και πάλι.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις