Ελλάδα

Θάνατος 3χρονης με κορονοϊό: Φως στα αίτια θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή


Η νεκροψία-νεκροτομή θα ρίξει φως στα αίτιο που προκάλεσαν τον θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού που κατέληξε την Παρασκευή 5/8 στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και είχε διαγνωστεί θετικό στο κορονοϊό.

Για την ώρα δεν υπάρχει σαφής αιτία θανάτου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εκτιμάται ότι η εγκεφαλίτιδα προκάλεσε τα επεισόδια στο παιδί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το κοριτσάκι είχε τρεις μέρες υψηλό πυρετό, ωστόσο τα τεστ που έκανε την αρνητικά. Την τρίτη μέρα βγήκε θετική στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του με ιδιωτικό όχημα στο Θριάσιο νοσοκομείο το μεσημέρι της Πέμπτης χωρίς τις αισθήσεις του και με υψηλό πυρετό.

Το 3χρονο κορίτσι υπέστη ανακοπή, με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής να δίνουν μεγάλη μάχη, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Μόλις άρχισε να αναπνέει διασωλήνωσαν ξανά τη μικρή, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία» και από εκεί διακομίσθηκε στη ΜΕΘ-Covid του «Αγλαΐα Κυριακού». Εκεί υπέστη ανακοπές και εγκεφαλικό οίδημα και δυστυχώς κατέληξε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις