Πολιτική

Θ. Πλεύρης: Προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία αποτελεί η Υγεία


Προτεραιότητα για τη ΝΔ αποτελεί η Υγεία σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Θ. Πλεύρη που επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση, τονίζοντας πως «ειδικά αν υπάρχουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή -που είναι ένα υπαρκτό ενδεχόμενο - θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό πιο ψηλά σε ποσοστό ψήφων».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς για το αν υπάρχουν δείγματα αλαζονείας μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές αναφέρει πως υπάρχουν δείγματα ευθύνης και όχι αλαζονείας. «Είμαστε εδώ για να μην διαψεύσουμε την επιλογή των πολιτών που περιμένουν πολλά από εμάς. Από την πρώτη κιόλας μέρα, θα πρέπει να παράξουμε έργο και να μην μείνουμε σε ένα πλαίσιο νίκης και πανηγυρισμών» τονίζει ο Θ.Πλεύρης.

Ο ίδιας ξεκαθαρίζει πως κρυφή ατζέντα δεν υπάρχει στην υγεία αλλά και συνολικά και επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «φτάνει στα όρια της προσβολής αυτό που ισχυρίζεται ο κος Τσίπρας ότι θα τα ιδιωτικοποιήσουμε όλα, θα χρεώνουμε τους ασθενείς και θα φτάσουμε στο τέλος να κάνουμε και διαλογή των ασθενών που θα βοηθήσουμε».

Για τα πρόσφατα περιστατικά που αφορούν το ΕΚΑΒ ο Θ. Πλεύρης λέει πως έπρεπε να μπουν σε προτεραιότητα τα νοσοκομεία, καθώς περάσαμε σε μια πανδημία μετά από μια δεκαετή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του συστήματος. Όπως αναφέρει «έχουμε 524 επιπλέον διασώστες , αλλά φαίνεται ότι δεν φτάνουν. Χρειάζονται παραπάνω για να έχουμε παραπάνω βάρδιες και προχωράμε και σε 6 βάσεις αεροδιακομιδών για να καλύψουμε τα κενά στα νησιά κατά τους θερινούς μήνες».

Ο πρώην υπουργός Υγείας εξηγεί πως η Υγεία παραμένει προτεραιότητα της ΝΔ και προσθέτει πως το πιο δύσκολο είναι να βρεθεί προσωπικό και όχι να βελτιωθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές. Όπως συμπληρώνει «έχουμε εξαγγείλει 10.000 νέες προσλήψεις στον τομέα της Υγείας που θα ανακουφίσουν την ενδοχώρα και θα δώσουμε επιπλέον κίνητρα αυξημένες αμοιβές, στέγη και εκπαίδευση, ιδίως σε γιατρούς που θέλουν να υπηρετήσουν στα νησιά».

Τέλος, ερωτηθείς για τον αν θα έβλεπε τον εαυτό του στο ίδιο υπουργείο μετά τις εκλογές, τονίζει πως την Κυριακή έχουμε εκλογές και αυτό που προέχει είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Θεωρώ αυτονόητο πως όλοι μας με μεγάλη χαρά θα θέλουμε να υπηρετήσουμε τη χώρα απ' οποιοδήποτε πόστο μας ζητηθεί από τον πρωθυπουργό. Όπως γνωρίζεται η ανάθεση των χαρτοφυλακίων είναι απόφαση του πρωθυπουργού» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Υγεία