Αγορές

Tesla: Συμβιβάστηκε ο Elon Mask, ράλι για τη μετοχή


Ο διακανονισμός που ανακοινώθηκε το Σαββάτο ανάμεσα στον Elon Mask και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει όπως φαίνεται θετικό καθώς η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί ράλι άνω του 15%.

Ο ιδιόρρυθμος μεγιστάνας συμφώνησε τελικά να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου για τουλάχιστον 3 χρόνια ενώ θα η εταιρεία και ο ίδιος θα καταβάλουν συνολικά 20 εκ. δολ. ως πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε την προηγούμενη Πέμπτη μήνυση σε βάρος του 47χρονου Μασκ, κατηγορώντας τον για απάτη, αφού ανήρτησε σειρά «ψευδών ή παραπλανητικών» μηνυμάτων στο Twitter, που αφορούσαν την ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρείας από τη Wall Street.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Μασκ «γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει» ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν ανέφερε στα 22 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter ότι μπορεί να απέσυρε την εταιρεία, στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, και ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστη απώλειες μετά την μήνυση της SEC, χάνοντας κεφάλαια αξίας σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Διαβάστε επίσης