Ενέργεια

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Κέρδη +54% στο τρίμηνο, μέρισμα 0,38 ευρώ


Υψηλές επιδόσεις επέτυχε κατά το α΄φετινό τρίμηνο η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ Στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών συνέβαλαν η αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος και ο... καιρός - οι ισχυροί άνεμοι που αύξησαν την παραγωγή των ανεμογεννητριών.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 37,6% και ανήλθαν σε € 101,7 εκατ. Τα έσοδα από πωλήσεις ΑΠΕ ανήλθαν σε 82,9 εκατ. ευρώ. Του τομέα ΣΔΙΤ/Παραχωρήσεων (διαχείριση απορριμμάτων και ηλεκτρονικό εισιτήριο) ανήλθαν σε € 12,3 εκατ. ενώ η κατασκευαστική δραστηριότητα απέφερε έσοδα € 6,5 εκατ.

Η καθαρή κερδοφορία αυξήθηκε κατά 54,3%. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε € 62,7 εκατ. έναντι € 43,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

 Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε € 27,0 εκατ. έναντι € 17,5 εκατ. για το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, σε συνέχεια της ισχυρής οργανικής κερδοφορίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνέχεια της πολιτικής επιστροφής αξίας στους μετόχους, θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος   0,38/ ευρώ ανά μετοχή.

Ο όμιλος συνεχίζει την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του.  Φωτοβολταϊκά 63 MW βρίσκονται υπό κατασκευή στην Ελλάδα, ενώ σταδιακά ξεκινάει η κατασκευή ακόμα 560 MW νέων έργων διαφόρων τεχνολογιών (κυρίως Φ/Β αλλά και αιολικά και έργα αποθήκευσης) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτά αναμένεται να μπουν σε λειτουργία έως το τέλος του 2025, αντιπροσωπεύοντας συνολική επένδυση ύψους € 370 εκατ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις