Αθλητικά

Τεράστιο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο συγκλονίζει το Βέλγιο


Σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα το σκάνδαλο που βλέπει το φως της δημοσιότητας στο Βέλγιο. Πρόκειται για τα αποτελέσματα μιας έρευνας που ξεκίνησε στα τέλη του 2017 και εμπλέκει κορυφαίους παράγοντες και εμπλέκει τις 10 από τις 16 μεγαλύτερες ομάδες της χώρας!

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό RTBF, μεταξύ αυτών πιθανότατα οι Μπριζ, Άντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης και Γκενκ, τα γραφεία των οποίων εξέτασε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η έρευνα των δικαστικών αρχών, που ξεκίνησε προς το τέλος της περασμένης χρονιάς, έφερε σήμερα μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες πόλεις του Βελγίου αλλά και στις, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Σερβία, ΠΓΔΜ.

Μεταξύ των δεκάδων συλληφθέντων ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Μπριζ, Ιβάν Λέκο, ο πρώην γενικός διευθυντής της Άντερλεχτ, Χέρμαν Βαν Χολσμπέεκ, ο Ιρανός στην καταγωγή πρώην διευθυντής της Σαρλερουά και πανίσχυρος μάνατζερ στο Βέλγιο, Μογκί Μπαγιάτ, καθώς και διαιτητές

Για την ώρα οι πληροφορίες από το περιβάλλον της γενικής εισαγγελίας Βελγίου αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για απάτες που σχετίζονται με προμήθειες από μεταγραφές, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και χειραγώγηση αγώνων την περασμένη σεζόν.