Επιχειρήσεις

Τεράστια κέρδη κατέγραψε η Amazon το 2018- Πρόβλημα στην Ινδία


Για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, η Amazon παρουσίασε κέρδη ρεκόρ, ενώ συνολικά για το 2018 τα έσοδά της ξεπερνούν τα 200 δισ. δολάρια, με τη μετοχή να μην βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα, εξαιτίας των αυστηρών κανόνων ηλεκτρονικού εμπορίου που θέσπισε η Ινδία.

Ειδικότερα, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος δημοσιοποίησε τα οικονομικά της στοιχεία, με τα καθαρά κέρδη του δ' τριμήνου να αγγίζουν τα 3,03 δισ. δολάρια ή 6,04 δολάρια ανά μετοχή από 1,86 δισ. δολάρια ή 3,75 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Παράλληλα, τα έσοδα του 2018 σκαρφάλωσαν κατά 20% στα 72,38 δισ. δολάρια, με τον τομέα του cloud να φτάνει το 45%, εδραιώνοντας της διαφορά της με τις Google και Microsoft. 

Τα ετήσια κέρδη ξεπέρασαν τα 10 δισ. δολαρίων επί εσόδων 200 δισ. δολαρίων, με την Alexa να δίνει τη σχετική ώθηση.

Την ίδια στιγμή, η μετοχή του διαδικτυακού κολοσσού σημειώνει άνοδο 18% τον τελευταίο χρόνο, επιφέροντας κεφάλαια 840 δισ. δολαρίων, καταγράφοντας πτωτικά αποτελέσματα, λόγω της αγοράς της Ινδίας, καθώς η Amazon απέσυρε αρκετά προϊόντα ώστε να συμμορφωθεί με τις κείμενες διατάξεις του νέου  εγχώριου ρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο απαγορεύσει ομίλους λιανικής να πωλούν προϊόντα μέσω πλατφόρμων και να έχουν μετοχικό μερίδιο σε αυτές.