Πολιτική

Tέλος για την ΚΟ των ΑΝΕΛ, χωρίς Παπαχριστόπουλο!


Καταδικαστική για τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής επί της ερμηνείας του Κανονισμού: Αποφαίνεται ότι εάν αποχωρίσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με τους βουλευτές που απομένουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος παύει να υφίσταται- όπως και του Ποταμιού.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, μετά την επικείμενη παραίτηση ή διαγραφή του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου, οι ΑΝΕΛ θα έχουν μόλις τέσσερις βουλευτές που είχαν εκλεγεί από την αρχή, τους Πάνο Καμμένο, Κώστα Κατσίκη, Κώστα Ζουράρι και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ενώ σε αυτούς προστίθεται και ο Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος εξελέγη, όμως, με την Ένωση Κεντρώων, ανεξαρτητοποιήθηκε στην πορεία και προ ολίγων ημερών πήγε στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στο ζήτημα που τέθηκε, εάν δύναται να υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα με την εν λόγω σύνθεση, η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι αρνητική και επισημαίνεται πως χρειάζονται πέντε βουλευτές που είχαν εκλεγεί με την παράταξη.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο το πρωί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και σχετική ενημέρωση αναμένεται να υπάρξει από τον Νίκο Βούτση.