Χρηστικά

Τέλη κυκλοφορίας: Προς παράταση πληρωμής- Τα σενάρια 


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

Αυτό ανέφερε σήμερα (5/12)  μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ  πρόσθεσε πως αξιολογείται και η πρόταση για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ και για 12 μήνες, ανεξαρτήτως της χρήσης του οχήματος. «Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάμε στην άλλη άκρη ότι υλοποιείται», επισήμανε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο παράτασης της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι οι δύο μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021. 

Τα τέλη κυκλοφορίας 2021, που έχουν αναρτηθεί  δεν παρουσιάζουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Το φετινό ειδοποιητήριο, που είναι διαθέσιμο  για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code.
Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα