Πολιτική

TEDx Athens 2017 - edge στο ΚΠΙΣΝ


Στις 13 Μαϊου χαράσσουμε νέα όρια και κατευθύνσεις

Στις 13 Μαΐου 2017 το TEDxAthens επιστρέφει για όγδοη συνεχή χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μαζί του τα όρια/edge!

Ζούμε στα όρια του αγνώστου; 

Τα τελευταία χρόνια διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο μια νέα πραγματικότητα στην οποία κυριαρχούν η πολιτική και οικονομική αστάθεια, αλλά και η κοινωνική αβεβαιότητα. Συνειδητά ή ασυνείδητα φαίνεται πως απομακρυνόμαστε ολοένα και περισσότερο από μια μέση αντίληψη που θεωρούσαμε δεδομένη και οικεία. Μέσα σε αυτό το κλίμα, πεποιθήσεις και συναισθήματα αποτελούν τους βασικούς πρωταγωνιστές σε ένα κυκεώνα αναζητήσεων που έχουν ως απώτερο σκοπό τη χάραξη νέων ορίων και κατευθύνσεων για την ανθρωπότητα. Στο επίκεντρο συναντάμε την αναζήτηση ενός νέου "status quo" για την κοινωνία και τον τρόπο με τον οποίο αυτή αντιλαμβάνεται τη νέα πραγματικότητα, η οποία βρίσκεται στο κατώφλι της δόμησής της. 

Που τελειώνει όμως το άγνωστο και που αρχίζει το οικείο; Ή μάλλον καλύτερα πότε το άγνωστο αρχίζει να γίνεται οικείο; 

Στα όρια του αγνώστου, λοιπόν, καλούμαστε σήμερα να διαμορφώσουμε μια νέα ταυτότητα, μια νέα πορεία με συνοδοιπόρους μας την ελπίδα, τη φαντασία και την ανάγκη για προσωπική επιβίωση. Είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τη νέα αυτή διαδρομή;

Δείτε εδώ τους ομιλητές


Πότε: Σάββατο 13 Μαίου 2017, 08:30
 
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 62€
Φοιτητικό: 28€
 
 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα, Μοσχάτο
Τηλ: 2168091001, -002, -003,
e-mail: visitorscenter@snfcc.org