ΕΥΖην

Taylor Swift: Ξαναηχογραφεί τα τραγούδια της, για να ανακτήσει τα δικαιώματα!


Επιστρέφει στο στούντιο η Taylor Swift, όχι όμως για να δουλέψει νέο άλμπουμ, αλλά για να ξαναηχογραφήσει τα τραγούδια της, προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο των δικαιωμάτων του έργου της.

Η κίνηση αναζωπυρώνει τη διαμάχη μεταξύ της "πριγκίπισσας της ποπ" και του μεγιστάνα της μουσικής βιομηχανίας Σκούτερ Μπράουν.

Αφού εκείνος αγόρασε τον περασμένο Ιούνιο την Big Machine Label Group έναντι του ποσού των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, απέκτησε την πλειονότητα των ηχογραφήσεων των τραγουδιών της Taylor Swift.

Ο ιδιοκτήτης των «πρωτοτύπων», των αρχικών δηλαδή ηχογραφήσεων που χρησιμοποιούνται σε δίσκους, CD κι άλλα ψηφιακά αντίγραφα, αποφασίζει πώς το τραγούδια αναπαράγονται ή πωλούνται. Αυτές οι ηχογραφήσεις αποτελούν μία από τις βασικές πηγές εισοδήματος των καλλιτεχνών που κατέχουν τα δικαιώματα.

Η εν λόγω συμφωνία έθιξε ιδιαιτέρως την 29χρονη τραγουδίστρια, η οποία εκτιμά ότι «της άρπαξε το έργο της ζωής της».

Επομένως, αποφάσισε να περάσει με γοργούς ρυθμούς στην αντεπίθεση. Ερωτηθείσα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS για το ενδεχόμενο να ξαναηχογραφήσει τα έξι πρώτα άλμπουμ της, προκειμένου να δημιουργήσει νέες βερσιόν των τραγουδιών της, των οποίων έχει τα πνευματικά δικαιώματα, η καλλιτέχνιδα, που προέρχεται από τον κόσμο της κάντρι μουσικής, έγνεψε καταφατικά.

«Θα το κάνετε αυτό» τη ρώτησε η δημοσιογράφος του CBS. «Ναι» απάντησε εκείνη, σε ένα απόσπασμα που προβλήθηκε πριν από την προγραμματισμένη προβολή της συνέντευξης την Κυριακή το πρωί.

Η Taylor Swift έγραψε η ίδια ή έγραψε μαζί με άλλους το σύνολο των τραγουδιών της, γεγονός που της επιτρέπει να επαναηχογραφήσει τα τραγούδια της, χωρίς να έχει στην κατοχή της τις ηχογραφήσεις.

Διαβάστε επίσης