Πολιτική

Ταραντίλης: Θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα ώστε να μην παραταθεί το lockdown


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown.

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές. Δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες, οι οποίες ξέρετε ότι αποτελούν το μέρος από το οποίο αντλούνται τα περιστατικά που πηγαίνουν στις ΜΕΘ. Υπάρχει μια σταθεροποίηση. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή. Η εμπειρία δείχνει ότι τέτοιο lockdown θα οδηγήσει σε καλυτέρευση των αποτελεσμάτων και έτσι δεν θα έχουμε τέτοια παράταση», απάντησε ενώ σε παρεμφερή ερώτηση σημείωσε τα εξής: «Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, τα αποτελέσματα δείχνουν σταθεροποίηση της κατάστασης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με αποτέλεσμα να μην υπάρξει παράταση του lockdown».

Ο κ. Ταραντίλης μετά από σχετική ερώτηση τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει για διαβατήριο εμβολιασμού αλλά για ψηφιακό πιστοποιητικό με το οποίο κάποιος δεν θα χρειάζεται να κάνει τεστ ή να μπει σε καραντίνα. «Αυτό είναι πολύ καλή ιδέα. Σίγουρα μας ενδιαφέρει και εκτός ΕΕ, και είμαστε σε συζητήσεις και με άλλες χώρες εκτός της ευρωπαϊκής κοινότητας», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση αν εν μέσω πανδημίας σε μεγάλους χώρους εργασίας καταργούνται προνόμια όπως η κυριακάτικη εργασία ή τα ρεπό, απάντησε πως «δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται όλοι οι όροι ασφαλείας που έχουν τεθεί από την εργατική νομοθεσία».

Για την έξοδο του Τσεσμέ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αποτελεί αχρείαστη ενέργεια η οποία σίγουρα δεν διευκολύνει τη διαδικασία να έχουμε καλυτέρευση των σχέσεών μας και πως η Ελλάδα έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Είπε επίσης, μετά από σχετική ερώτηση, ότι οι διερευνητικές επαφές είναι άτυπες συνομιλίες και επανέλαβε για το Τσεσμέ ότι «αποτελεί αχρείαστη ενέργεια που δεν βοηθάει το θετικό κλίμα».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει κάποια παραίτηση και ποιος ευθύνεται για τα προβλήματα που προέκυψαν στην ηλεκτροδότηση νοικοκυριών από την κακοκαιρία, δήλωσε ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών και πως πρόκειται για πολύ δύσκολη κατάσταση. Σημείωσε ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ ήταν ένα πρωτόγνωρο καιρικά φαινόμενο, από τα πιο σφοδρά των τελευταίων 40 ετών.

«Όταν γίνεται αυτός ο τιτάνιος αγώνας να επισκευαστούν βλάβες, δεν μπορούμε να αναζητούμε ευθύνες αυτή την ώρα της μεγάλης προσπάθειας. Να τελειώσει η προσπάθεια και τότε μπορούμε να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο θέμα», προσέθεσε.

Ο κ. Ταραντίλης ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση συμμερίζεται την τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. «Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα τα οποία σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι ζητήματα κομματικής αντιπαράθεσης», απάντησε.

Επιπλέον επισήμανε για τη νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρει η κυβέρνηση για το θέμα των αρμοδιοτήτων σχετικά με την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο όσων είχαν διακοπές, διευκρίνισε ότι αφορούν το τιμολόγιο του ΔΕΔΔΗΕ. Δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι οι βλάβες από την κακοκαιρία σχετίζονται με την πρόσφατη έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις