Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Στα 18,5 εκατ. ευρώ το τίμημα για παραθαλάσσιο ακίνητο στην Καβάλα


Ο Alexander Haditaghi αναδείχθηκε πλειοδότης, στην ηλεκτρονική δημοπρασία (e-Auction IX) με δικαίωμα αντιπροσφορών, μέσω του ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr του ΤΑΙΠΕΔ, με το τίμημα να διαμορφώνεται στα 18,5 εκατ. ευρώ, για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η ηλεκτρονική δημοπρασία δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών και διαφάνειας, με την τελική προσφορά να είναι κατά 103,3% αυξημένη σε σχέση με την τιμή εκκίνησης που είχε διαμορφωθεί στα 9,1 εκατ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να συγκληθεί το επόμενο διάστημα για την επικύρωση του αποτελέσματος. 

Το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας αποτελείται από δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 149,733 στρεμμάτων. Το ακίνητο, χωροθετημένο στον απαράμιλλης ομορφιάς κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου.

Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14 χλμ., από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χλμ. και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5 χλμ.).

Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την Βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις