Ενέργεια

ΤΑΙΠΕΔ: Μέσα Μαρτίου οι προσφορές για τα ΕΛΠΕ


Λόγο για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, έκανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, 'Αρης Ξενόφος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σήμερα, στο Athens Energy Forum, ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για το διαχωρισμό της ΔΕΠΑ, καθώς και για την καταληκτική ημερομηνία προσφορών για τα ΕΛΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξενόφος τόνισε πως το 2019 είναι εκλογική χρονιά, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει στην επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης για τη χώρα, προαναγγέλλοντας επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα χρονοδιαγράμματα, οι προσφορές για το 50,1% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων θα κατατεθούν εντός της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επεσήμανε πως εντός του Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για το διαχωρισμό της ΔΕΠΑ σε εταιρεία υποδομών και εμπορίας, με απώτερο σκοπό την εκκίνησης διαδικασίας αποκρατικοποίησης.

Κλείνοντας, ο κ. Ξενόφος δήλωσε ότι στα τέλη το 2019 θα αρχίσει η διαδικασία αξιοποίησης της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα, η οποία αναμένεται να προβεί στη σταθεροποίηση τιμών για το φυσικό αέριο.

Διαβάστε επίσης