Αγορές

Τα τρία σενάρια για το μέλλον της Credit Suisse


Τρία σενάρια για το μέλλον της Credit Suisse αναφέρει έκθεση της JP Morgan μετά τη δίνη που περιήθλε η μεγάλη ελβετική τράπεζα και έχει ξυπνήσει μνήμες από το 2007 – 2009 και την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Το βασικό σενάριο της JP Morgan, περιλαμβάνει εξαγορά της Credit Suisse από κάποια άλλη τράπεζα πιθανώς από την επίσης ελβετική UBS Group.

Σύμφωνα με έκθεση, ο αμερικανικός οίκος παραθέτει τρία διαφορετικά σενάρια, ως προς την τελική κατάληξη της περιπέτειας της Credit Suisse.

«Η κεφαλαιακή θέση της Credit Suisse δεν είναι πρόβλημα, αλλά η εμπιστοσύνη της αγοράς προκαλεί σοβαρά ζητήματα στην στρατηγική της διοίκησης» εξηγεί η JP Morgan.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, θεωρεί ότι Νο.1 σενάριο είναι η εξαγορά από την UBS, η οποία πιθανώς θα οδηγήσει σε μια διάσπαση μεταξύ των διεθνών και των ελβετικών δραστηριοτήτων, με τις δεύτερες να εκτιμώνται σε 10 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά τα άλλα δύο, λιγότερα πιθανά, σενάρια:

  • Η Ελβετική Εθνική Τράπεζα θα επιταχύνει τις διαδικασίες ενίσχυσης της ρευστότητας της Credit Suisse, δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο στη διοίκηση να ολοκληρώνει την αναδιάρθρωσή της. Αλλά αυτό θα συνεπάγεται ένα υψηλό dilution για τους νυν μετόχους.
  • Η Credit Suisse θα κλείσει τον επενδυτικό βραχίονα, προκειμένου να περιορίσει τις ανησυχίες των επενδυτών.

Από την πλευρά της, η Bank of America, η οποία εξακολουθεί να δίνει σύσταση «buy» για τη μετοχή της ελβετικής τράπεζας, εξηγεί ότι η στήριξη της SNB αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διατήρηση της υπάρχουσας δομής της Credit Suisse.

Η KBW, τέλος, εκτιμά ότι η διάσπαση είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση, με στόχο την «απλοποίηση» της τράπεζας και την περαιτέρω πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα