ΕΥΖην

Τα tips για να μην πάρετε ούτε κιλό στις καλοκαιρινές διακοπές!


Ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, η ώρα των διακοπών έφτασε ή πλησιάζει και η χαλαρότητα είναι φυσικό επακόλουθο. 
Άραγε, ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα ουζάκι με μεζεδάκια στην παραλία ή ένα παγωτό για να δροσιστεί; Και πως τελικά θα διατηρήσουμε την σιλουέτα μας όταν οι πειρασμοί καραδοκούν; 

Ο *Άκης από τη CTfivepercent Nutrition Team παρουσιάζει τους τρεις κανόνες, που εφόσον τηρηθούν θα αποφύγουμε να αυξήσουμε το βάρος μας το καλοκαίρι της ανεμελιάς και των υπερβολών. 

  1. Επιλέξτε εσείς ποιες ημέρες θα ενδώσετε στους διατροφικούς πειρασμούς που σας περιτριγυρίζουν. Εάν λαχταράτε τόσο πολύ ένα, δροσιστικό παγωτό, καταναλώστε το σε μικρή ποσότητα μια καθημερινή, σε μεγαλύτερη ποσότητα π.χ.1 κούπα μιά φορά την εβδομάδα ή σε μια συνάντηση με τους φίλους σας.
  2. Ακολουθήστε τον κανόνα του… ενός. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενδώσετε σε έναν πειρασμό, αλλά μονάχα σε έναν. Μην το παρακάνετε στο ορεκτικό, το κυρίως και το επιδόρπιο. Κάτι τέτοιο θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για τη σιλουέτα σας και ιδιαίτερα εάν επαναλαμβάνεται συχνά μέσα στο καλοκαίρι. Αντίθετα, διαλέξτε ένα επιδόρπιο που έχετε καιρό να φάτε κι απολαύστε το χωρίς ενοχές, αφού έχετε προσέξει να καταναλώσετε με μέτρο το υπόλοιπο φαγητό σας.
  3. Προτιμήστε στις διακοπές σας τα φρούτα που είναι δροσερά και παράλληλα χορταίνουν. Επιπλέον μία καλή λύση είναι οι σαλάτες. Υπάρχουν άπειρες επιλογές είναι δροσερές, πολύχρωμες και έτοιμες να τις καταβροχθίσεις χωρίς ενοχές. Επίσης το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να πείτε: θα ελαφρύνω την διατροφή μου. Ποιος μπορεί έτσι κι αλλιώς μέσα στη ζέστη να φάει κοκκινιστά, παστίτσιο και γενικότερα φαγητά με πολλά λιπαρά. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι τα τηγανητά. Αποφεύγετε τα πολλά λάδια και φυσικά όσο για τα θαλασσινά φάτε με μέτρο. Οι γρανίτες είναι ένα ωραίο και δροσιστικό επιδόρπιο. 

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για βόλτες, κολύμπι και άλλες δραστηριότητες.  Επομένως σηκωθείτε από την ξαπλώστρα ή τον καναπέ, κολυμπήστε, παίξτε ρακέτες, δοκιμάστε κάποιο θαλάσσιο σπορ, πηγαίνετε μία βόλτα και γενικότερα κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο στο βάρος,  αλλά και στην ψυχολογία σας. Τα σπορ γενικότερα σε αναζωογονούν. 

Τέλος, φροντίστε να μην βγαίνετε έξω πεινασμένοι. Ακόμη κι αν έχετε κανονίσει να βγείτε για φαγητό, είναι λύση να φάτε κάτι από πριν. Προσέξτε όμως να μην το παρακάνετε. Ένα μικρό γεύμα των 200 περίπου θερμίδων είναι ό,τι πρέπει. Θα σας κρατήσει αρκετά χορτασμένους, ώστε να μην ενδώσετε στις υπερβολές. Πάντα με υγεία λοιπόν, και καλό καλοκαίρι!

* Ο Άκης (CT fiveprcent - Nutritionteam) είναι Personal Trainer, Προπονητής Σωματικής Διάπλασης 
facebook: CTfivepercent-Nutritionteam Akis
Instagram: ct_fiveper_nutritionteam_akis