Χρηστικά

Οι πίνακες με τα τέλη κυκλοφορίας του 2019 - Άνοιξε η εφαρμογή


Αναρτήθηκαν στον ιστοχώρο της ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια με βάση τα οποία θα γίνει η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2019.

Η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ το ύψος τους παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Οι κάτοχοι οχημάτων, θα πρέπει να εισέλθουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή που βρίσκεται στον ιστοχώρο της www.aade.gr και να επιλέξουν «τέλη κυκλοφορίας».

Αναγράφουν τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και πατάνε αναζήτηση. Εάν τα στοιχεία είναι σωστά, θα υπάρξει ειδοποίηση με κόκκινα γράμματα «Επιτυχής αναζήτηση. Πατήστε Εκτύπωση». Πατώντας εκτύπωση, ανοίγει νέο παράθυρο με το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας.

Με την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει σε κάθε ειδοποιητήριο θα μπορείτε να κάνετε την εξόφλησή τους, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019 μπορεί να γίνεται είτε στα γκισέ της τράπεζας είτε ηλεκτρονικά, μέσω web banking.

Ορισμένες τράπεζες, ακόμη και εάν ο κάτοχος αυτοκινήτου δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, παρέχουν τη διευκόλυνση να διεκπεραιώσουν οι ίδιες τη συναλλαγή, μόνο με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας. Επίσης προσφέρουν και πληρωμή των τελών σε δόσεις με πιστωτική κάρτα.

Ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας τα τέλη κυμαίνονται:

  • Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000
  • Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005
  • Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010

Οι πίνακες με τα τέλη κυκλοφορίας του 2019

telh 2019

telh

telh 19

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα