Ενέργεια

Τα σχέδια της Tesla για την νησιωτική Ελλάδα - συνάντηση με Γ. Σταθάκη


Σχέδια και προτάσεις για την ενεργειακή αυτονομία των ελληνικών μη διασυνδεδεμένων νησιών παρουσιάζουν εκπρόσωποι της Tesla του Έλον Μασκ στο ΥΠΕΝ, σε συνάντηση με τον Γ. Σταθάκη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα ανάπτυξης πιλοτικών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και αποθήκευσης σε μη διασυνδεδεμένο νησί μεσαίου μεγέθους, όπως αυτό τη Λήμνου.

Όπως γίνεται επίσης γνωστό, η ελληνική πλευρά αναμένεται να παρουσιάσει και πτυχές του Εθνικού Ενεργειακού της Σχεδιασμού, το οποίο προβλέπει τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στο 10% του στόλου των επιβατικών οχημάτων το 2030.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή συνάντηση στο ΥΠΕΝ αποτελεί την πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά θα ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια από την Tesla για τη μελέτη.

Όπως εκτιμούν ειδικοί από τον ενεργειακό κλάδο, η νησιωτική Ελλάδα αποτελεί ιδανική περίπτωση για την Tesla ώστε να προσθέσει στο ενεργητικό της ένα ή και περισσότερα εμβληματικά πρότζεκτ, με δεδομένο κατ’ αρχάς τον μεγάλο αριθμό των μη διασυνδεμένων νησιών της χώρας μας, ο οποίος θα παραμείνει αρκετά μεγάλος ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των διασυνδέσεων που δρομολογεί ο ΑΔΜΗΕ.

 

 

Διαβάστε επίσης