Πολιτική

Τα σενάρια επιβίωσης ή διάλυσης της ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ- Σήμερα κρίνονται όλα


Εν αναμονή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και της απόφασης για την τύχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος και οι συνεργάτες του. Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν «πυροδοτηθεί» για την επόμενη μέρα των ΑΝ.ΕΛ, μετά και το χθεσινό τελεσίγραφο που απέδωσε ο επικεφαλής του κόμματος στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, καλώντας τον να παραδώσει την έδρα του, αλλιώς θα διαγραφεί.

Αυτό που, ωστόσο, θα διαμορφώσει τις εξελίξεις, είναι αν τελικώς ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αποδεχθεί την άποψη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, που γνωμοδότησε αρνητικά για το ενδεχόμενο να παραμείνει η ΚΟ των ΑΝΕΛ με 5 βουλευτές, ένας εκ των οποίων (Αριστείδης Φωκάς) έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα. 

Ηδη τα σενάρια σχετικά με το τι θα πράξει ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να «διασώσει» την Κοινοβουλευτική του ομάδα εξελέγη με τους ΑΝ.ΕΛ, δίνουν και παίρνουν. Η μεταγραφή-επιστροφή ενός ανεξάρτητου βουλευτή που εξελέγη με το κόμμα, είναι ένα σενάριο που «παίζει», ενώ ανοικτό είναι και το εξής ενδεχόμενο: Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος να μην παραιτηθεί και ο Πάνος Καμμένος να μην κάνει πράξη την απειλή του, περί διαγραφής του πρώτου.

Υπάρχει, βεβαίως και ο παράγοντας Τέρενς Κουίκ που θα ενεργοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που ο κ.Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα του δια της παραιτήσεως. Αν ο κ.Κουίκ αποφασίσει να μην αναλάβει την βουλευτική έδρα, τότε αυτή περνάει στα χέρια της πρώτης επιλαχούσας Ελένης Σκλαβενίτη, γεγονός που ευνοεί τον Πάνο Καμμένο και του ΑΝ.ΕΛ, που θα διατηρήσουν την ΚΟ τους.
 

Διαβάστε επίσης