Οικονομία

Τα προβλήματα των ΜμΕ θέτει στον Βρούτση η ΕΣΕΕ


Συνάντηση για το ελληνικό εμπόριο με τον νέο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση θα έχει το Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, υπό τον πρόεδρο, Γιώργο Καρανίκα την Πέμπτη, 25 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της νέας ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, κατά την οποία, η ΕΣΕΕ προτίθεται να παρουσιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο και γενικότερα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει τη ευκαιρία για περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν στο πλαίσιο των πρόσφατων προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στον τομέα.

Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα θέσει προς συζήτηση τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά θέματα, όπως, μεταξύ άλλων, ο καθορισμός του κατώτατου μισθού, το εργασιακό περιβάλλον, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, το συνταξιοδοτικό και το δημογραφικό πρόβλημα.

Εκείνο, ωστόσο, που θέλει άμεσα ο εμπορικός κόσμος, είναι η ενεργοποίηση ενός παλαιότερου σχεδίου του κ. Βρούτση, του συστήματος «ΠΕΡΣΕΑΣ», που στο πλαίσιο ενός «λευκού μητρώου», θα καταγράφει όλους τους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επιχειρηματίες και θα επιφυλάσσει μέτρα ελάφρυνσης γι’ αυτούς.

Κλείνοντας, σημειώνεται πως η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι η συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο βήμα ενός πολυμερούς διαλόγου ανάμεσα στο Υπουργείο και στον εμπορικό κόσμο, για τον σχεδιασμό και την από κοινού αντιμετώπιση του συνόλου των προκλήσεων που μας επιφυλάσσουν για το μέλλον οι νέες συνθήκες στο εργασιακό και ασφαλιστικό περιβάλλον.