Πολιτική

Τα oφέλη της αλόης


Μπορεί να μη σας χαρίσει την αιωνιότητα πως δηλώνει ο χαρακτηρισμός της ως «φυτό της αθανασίας», αλλά να σας προσφέρει απλόχερα τα οφέλη της για πολλά χρόνια.

Με περισσότερα από 150 αναγνωρισμένα από τους ειδικούς ενεργά συστατικά, η αλόη χρησιμοποιείται για πάνω από 2.000 χρόνια στην ιατρική.

Τα μυστικά της

Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών και μία από τις ελάχιστες φυτικές πηγές της βιταμίνης Β12, ενώ οι ευεργετικές της ιδιότητες προκύπτουν και από τα αντιοξειδωτικά, τα μέταλλα, τις στερόλες και τους τύπους ενζύμων που «φιλοξενεί», με θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς. Φυσικά τα συστατικά του θαυματουργού αυτού φυτού, που μοιάζει με κάκτο και φυτρώνει στο Μεξικό, τη Βραζιλία, την Κούβα και την Αφρική δε σταματούν εκεί, αφού περιέχει επίσης αμινοξέα, μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες και αποτελείται κυρίως από νερό. Τα είδη της ξεπερνούν τα 300, αλλά αυτό που κυκλοφορεί στην αγορά και θα βρείτε εύκολα είναι η aloe vera.

Ποια είναι τα οφέλη της

Καρκίνος

Η δράση της μελετάται ακόμα και στις περιπτώσεις διαφόρων ειδών καρκίνου (όπως στο δέρμα και το συκώτι), καθώς φαίνεται ότι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη όγκων, μειώνοντας τη δυνατότητά τους ν’ αυξήσουν την παροχή αίματος που χρειάζονται για ν’ αναπτυχθούν.

Πεπτική λειτουργία

Η αλόη περιέχει λιπάσες και πρωτεάσες που διαλύουν την τροφή, βελτιώνοντας την πέψη και την αφομοίωση των τροφών, καταπολεμώντας τις διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Παράλληλα, τα φύλλα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτης

Μεταξύ των συστατικών της, οι στερόλες ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων μελλοντικά. Παράλληλα, ο χυμός της φαίνεται να είναι αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση του διαβήτη, αφού σύμφωνα με έρευνες σε ζώα παρατηρήθηκε η μείωση της γλυκόζης στο αίμα μετά τη λήψη αλόης.

Το μυστικό

Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες χάρη στα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει και δρα στα κύτταρα προκαλώντας επιτάχυνση της παραγωγής κολλαγόνου, αναγεννώντας έτσι το δέρμα σας και εμποδίζοντας την εμφάνιση ρυτίδων.

Πηγή: omorfamystika.gr

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις