Διεθνή

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα ντιζελοκίνητα


Ρεκόρ σημείωσαν τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ξεπερνώντας  εκείνες των ντιζελοκίνητων, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για επιδοτούμενα οχήματα χωρίς εκπομπές ρύπων.

Πάνω από το 21% των καινούργιων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν σε 18 ευρωπαϊκές αγορές (176.000 οχήματα), κινούνται αποκλειστικά με μπαταρίες, σύμφωνα με στοιχεία ειδικής έρευνας για τους Financial Times. Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών diesel, αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από 19% των πωλήσεων (160.000 οχήματα)..

Στη μεγάλη ζήτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων συνέβαλαν οι γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις που δίνονται στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, καθώς και οι αυστηροί κανονισμοί που θεσπίστηκαν το 2020 στην ΕΕ, οι οποίοι αναγκάζουν τους κατασκευαστές να πουλούν περισσότερα οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Η τάση επιταχύνθηκε το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Η Tesla αποδείχθηκε ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στον εφοδιασμό ημιαγωγών, παραδίδοντας 309.000 οχήματα, αριθμός ρεκόρ για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις