Πολιτική

Τα γυρίζει ο Χρυσοχοΐδης για την αστυνομική βία


Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του χθες βράδυ (8/12) ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ διέψευδε κατηγορηματικά «ακραία καταστολή» στα Εξάρχεια, κατά την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Σήμερα (9/12) και προφανώς μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, αποδεικνύοντας κρούσματα αστυνομικής βίας και τον σάλο που ακολούθησε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να υπήρξαν φαινόμενα εξευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας, από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook o Μ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει:
«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

 

Διαβάστε επίσης