Πολιτική

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις αγορές σήμερα 24/3/2016


Ιδού τα κορυφαία πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις χρηματοπιστωτικές αγορές σήμερα Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016.

1. Οι μετοχές πέφτουν λόγω της φλυαρίας της Fed για αύξηση επιτοκίων

Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι υπό πίεση, εν μέσω εικασιών για πάνω από μια αύξηση των επιτοκίων στις  ΗΠΑ το συντομότερο μάλιστα, τον επόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, τα αμερικανικά futures άνοιξαν χαμηλότερα, καθώς οι παίκτες της αγοράς περιμένουν κάποια στοιχεαί αργότερα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν σχετικά αισιόδοξες απόψεις ορισμένων αξιωματούχων της Federal Reserve για την οικονομία των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, οι αγορές στην Ασία έκλεισαν ως επί το πλείστον κάτω λόγω νέων απωλειών στο πετρέλαιο και ανησυχίες για μια πιθανή αύξηση της Fed τον Απρίλιο.

2. Τα δεδομένα των ΗΠΑ στο επίκεντρο

Στις ΗΠΑ αναμένονται στοιχεία για το Φεβρουάριο που αφορούν τις παραγγελίες διαρκών αγαθών. Η έκθεση αναμένεται να δείξει ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν 2,8% τον περασμένο μήνα, μετά από αύξηση 4,7% τον Ιανουάριο.

Αναμένεται και η εβδομαδιαία έκθεση για τις αξιώσει των ανέργων καθώς και ο δείκτης υπηρεσιών Markit PMI.

Αισιόδοξα στοιχεία θα συμβάλουν στην εκδοχή η Fed να ενισχύσει σταθερά τη νομισματική πολιτική.

3. Τα επιθετικά Fed καύσιμα Συζήτηση κέρδη του δολαρίου

Το δολάριο αναρριχήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, τοποθετώντας το σε δρόμο για τα καλύτερα κέρδη μέσα σε ένα χρόνο τώρα.

Στην ομοσπονδιακή τράπεζα St Louis ο πρόεδρος James Bullard ήταν ο τελευταίος αξιωματούχος που υπέδειξε ότι μια αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να έρθει το συντομότερο τον επόμενο μήνα.

4. Οι τιμές του πετρελαίου βυθίζονται σε χαμηλότερα επίπεδα 

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτεταμένες απώλειες από την προηγούμενη συνεδρία μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εγχώριες προμήθειες πετρελαίου αυξήθηκαν σε υψηλά όλων των εποχών της περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες για πλεονάσματος προσφοράς.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 77 σεντς, ή 1,94%, στα 39,02 δολάρια ενώ το Brent έπεσε 74 σεντς, ή 1,83%, στα 39,73 δολάρια το βαρέλι.

5. Ο χρυσός πέφτει στα χαμηλά 4 εβδομάδων λόγω προσδοκίας αύξησης των επιτοκίων

Τα συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα επιθετική σχόλια από τους αξιωματούχους της Federal Reserve σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επόμενης αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ.

Οι τιμές του χρυσού έχασαν 7 δολ. ή 0,57%, στα 1.217 δολ. την ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Φεβρουαρίου του 2016.

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις