Πολιτική

Σύσταση Γ. Γ. Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας


Τη σύσταση Γενικής Γραμματείας ψηφιακής πολιτικής ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου «Digital Economy Forum 2016» - Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

 Ο κ. Τσίπρας είπε ότι απαιτούνται και άλλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως η κατάρτιση της ψηφιακής στρατηγικής, ωστόσο σημείωσε ότι ήδη γίνονται σημαντικά βήματα, σημειώνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την δυναμική ενός σημαντικού κλάδου της, της ψηφιακής οικονομίας που όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως είπε δεν αντιμετωπίστηκε με την δέουσα σημασία του, και αυτό έχει κοστίσει,.

Αν συνεργαστούμε σωστά μπορούμε να χτίσουμε ένα πλαίσιο που να απογειώσει τις δυνατότητες της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορικής και των επικοινωνιών, είπε ο πρωθυπουργός . Πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο εθνικής ψηφιακής πολιτικής που πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς να σέβεται και να προστατεύει τα ψηφιακά δικαιώματα και να δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εργαστούν και να καινοτομήσουν εδώ στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πολιτικών αλλά η ύπαρξη πολλών αντικρουόμενων πολιτικών σχολίασε και συνεχίζοντας τόνισε πως η απόφαση είναι προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος, απαιτούνται βέβαια και αλλα βήματα, όπως η κατάρτιση ψηφιακής στρατηγικής. Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά.

Οσον αφορά την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας είπε ότι οφείλουμε να σχεδιάσουμε με γνώμονα τον μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός είπε πως η πρόταση προσφέρει:

Δημιουργία ανταγωνιστικού πλαισίου που δε θα εξαρταται απο συμβάσεις δημοσίου με στόχο να προκύψουν συμβάσεις εργασίας. 

Να μην έχουμε διαρροές "εγκεφάλων" απο τη χώρα. 

Προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης 

Ανάγκη για την ανοιχτή ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Επένδυση  της καινοτόμου και εξωστρεφούς παραγωγικότητας. 

 Ακολούθως ο Αλ. Τσίπρας είπε πως η Ελλάδα, δεν πρέπει να χάσει αυτή την ιστορική ευκαιρία, πρέπει να δράσει τώρα για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Οφείλουμε , πρόσθεσε, να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς την οικονομία της γνώσης και τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα μπορούν να το πετύχουν και αυτό, το αποδεικνύουν οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων μας που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Επίσης, είπε ο κ. Τσίπρας, το αποδεικνύουν και όσοι βρίσκονται στη χώρα μας και δραστηριοποιούνται συχνά χωρίς κεφάλαιο αλλά έχουν επιτύχει σημαντικά αποελέσματα.

Η κυβέρνηση , είπε ο πρωθυπουργός, δεν θέλει να εγκλωβιστεί σε κοντόφθαλμη διαχειριστική λογική, αλλά εργάζεται και σχεδιάζει για την μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στη νέα οικονομία της γνώσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις