Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα ΜΜΕ


«Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – Μέσα», αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αποκάλυψη της λίστας των ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβερνητική καμπάνια για τον κορονοϊό. Οπως επισημαίνει, αποκαλύπτεται πλέον ότι κυβερνητικός στόχος ήταν η χειραγώγηση των ΜΜΕ με δαπάνη κρατικού χρήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να γνωστοποιήσει το ποσό που δόθηκε σε κάθε μέσο ενημέρωσης και να υποβάλει την παραίτηση του, ως υπεύθυνος για αυτό το "πάρτι ημετέρων με λεφτά των φορολογουμένων".

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η αποκάλυψη της λίστας των Μέσων που χρηματοδοτήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει πως η μόνη σκοπιμότητά της ήταν ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των Μέσων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας. 

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – Μέσα, όπως το blog του κ. Φουρθιώτη, που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2020, όταν δηλαδή δίνονταν τα χρήματα, το περιβόητο menta.gr, το οποίο δεν υφίσταται και σχετικός ιστότοπος είναι προς πώληση και δεκάδες άλλες απίθανες ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα.

Μετά από αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δύο πράγματα να κάνει: 

- Να γνωστοποιήσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο, το οποίο μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς, για να μάθουν και οι πολίτες και τα Μέσα με ποια κριτήρια τελικά δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και σε ποιον.

- Να υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του για αυτό το πρωτοφανές πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, σε βάρος τελικά των πολιτών, του Τύπου και εν τέλει της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις