Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 53 εξελίσσονται και αναβαπτίζονται


 Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί τη διαδικασία πολιτικού μετασχηματισμού της τάσης και επαναπροσδιορισμού των συμμετεχόντων προχώρησαν οι εναπομείναντες της κίνησης των 53 του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας το όνομα της τάσης σε κίνηση μελών. 

Στόχος της αλλαγής αυτής ήταν να αποτυπωθεί η αποχώρηση «συντρόφων» τους αρχικά και να δοθεί το στίγμα της μετεξέλιξης της τάσης.

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση της απόφασης αυτής δείχνει ότι οι συμμετέχοντες στην τάση έχουν ανοίξει ένα νέο κύκλο συζητήσεων για το μέλλον της, τη φύση, τη θέση και την ενδεχόμενη πολιτική της εξέλιξη από το καθαρά ιδεολογικό κίνημα που είναι σήμερα.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές το νέο όνομα «κίνηση μελών» είναι μεταβατικό και η νέα ονομασία θα εξαρτηθεί από την τροπή και την έκβαση των διεργασιών στο εσωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση η επανέναρξη του διαλόγου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση δείχνει ότι το κόμμα, οι μηχανισμοί και οι τάσεις παραμένουν ενεργοί σε μια διαδικασία παραγωγής πολιτικής και ιδιαίτερα όσον αφορά τη διαμόρφωση παράλληλου δρόμου.

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις