Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να καλυφθούν άμεσα οι 1.500 κενές θέσεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση


Να καλυφθούν τα κενά στην Ειδική Αγωγή, ζητούν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση τους, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναμένοντας 4.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως αν δεν πραγματοποιηθούν εντός του 2019, θα αποδεσμευτούν τα 22 εκατ. ευρώ που προβλέφθηκαν στον Προϋπολογισμό του 2019 για το διορισμό εκπαιδευτικών, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για διαρκής αύξηση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και πως παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών, η απερχόμενη Κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν "το μόνιμο διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού εντός του 2019, αποκαθιστώντας την εργασιακή ομαλότητα και διασφαλίζοντας την καλύτερη υποστήριξη των μαθητών", ενώ προσθέτουν πως ενώ η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε προεκλογικά και μετεκλογικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έχει επιδείξει χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Εν συνεχεία, μιλούν για κυβερνητική απραξία όσον αφορά τη σύσταση οργανικών θέσεων και την κατανομή των 4.500 θέσεων ανά κλάδο και ειδικότητα,  δημιουργώντας έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και καλουν την υπουργό Παιδείας να ανακοινώσει την κατανομή των θέσεων πριν την δημοσιοποίηση των σχετικών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.

Κλείνοντας, επισημαίνεται ότι η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και ήδη καταγράφονται περισσότερα από 1.500 κενά μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, δημιουργώντας σημαντικές δυσλειτουργίες στα ειδικά σχολεία της χώρας, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν άμεσες ενέργειες για την κάλυψη των κενών.