Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μάσκες δεν έχουμε, 11 εκατ. ευρώ για καμπάνια βρήκαμε!


Την ώρα που πληθαίνουν διαρκώς οι εκκλήσεις από εργαζόμενους σε νοσοκομεία ανά τη χώρα ζητώντας κυβερνητική παρέμβαση για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, την ώρα που βάλλονται τα εισοδήματα των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους, η κυβέρνηση παίρνει απόφαση να δαπανήσει 11 εκατ. ευρώ στην καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, όταν τα μηνύματα του ΕΟΔΥ (ως κοινωνικά) παίζονται στα ΜΜΕ δωρεάν.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για αυτήν την καμπάνια ενημέρωσης που αναδίδει άρωμα... ΚΕΕΛΠΝΟ. Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας τις αντιδράσεις αναφέρουν ότι «ένα από τα σημαντικότερα όπλα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι η ενημέρωση των πολιτών», χωρίς να εξηγούν όμως πού θα παίξουν τα σποτ και τα μηνύματα, σε ποιους θα διαθέτουν τα κονδύλια.

«Και σε αυτήν τη μάχη, ναι, θα διατεθούν πόροι» παραδέχονται οι κυβερνητικοί κύκλοι και κατηγορούν για λαϊκισμό τους αντιδρώντες, αφήνοντας αιωρούμενα τα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων.

doc

Αλ. Χαρίτσης: Πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας την απόφαση για τη δαπάνη των 11 εκατ. ευρώ, αναφέρει:

Η σημερινή είδηση ότι η καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό θα κοστίσει 11 εκατομμύρια ευρώ είναι πολλαπλά αποκαλυπτική, προκλητική και σοκαριστική.

Αποκαλυπτική για την υποκρισία του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού» κράτους της Νέας Δημοκρατίας που σκορπάει λεφτά των φορολογουμένων από το παράθυρο.

Προκλητική γιατί μια καμπάνια για ένα τόσο σημαντικό ζητήματα δημοσίου συμφέροντος δικαιούται -εκ του νόμου- δωρεάν προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σοκαριστική γιατί έρχεται τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατρών και νοσηλευτών, που ζητούν από την κυβέρνηση το αυτονόητο: την αποφασιστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει τις επιλογές της και να δώσει αναλυτικά τα επιμέρους στοιχεία της πολυέξοδης καμπάνιας.

Και ας απαντήσει στο απλό ερώτημα: πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;

Κυβερνητικοί κύκλοι για τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό

Κυβερνητικοί κύκλοι σχετικά με τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό ανέφεραν τα εξής:

«Ενα από τα σημαντικότερα όπλα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι η ενημέρωση των πολιτών. Ενημέρωση που πρέπει να γίνει με όλους τους τρόπους και με σπότ και μηνύματα που θα φθάσουν και θα αγγίξουν μικρούς και μεγάλους. Και σε αυτή τη μάχη, ναι, θα διατεθούν πόροι. Για να προλάβουμε, πριν φθάσουμε να νοσηλεύουμε. Οι γνωστοί, που δεν χάνουν ευκαιρία να λαϊκίσουν, θεωρούν ότι βρήκαν νέο πεδίο. Ας κρατήσουν το δηλητήριό τους για αλλού. Το πεδίο της ενημέρωσης στη μάχη κατά του κορονοϊού δεν προσφέρεται».