Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αποκρύπτει τα στοιχεία των εκκρεμών συντάξεων


"Η κυβέρνηση αποκρύπτει τα στοιχεία των εκκρεμών συντάξεων και κρατά χιλιάδες συνταξιούχους σε ομηρία", αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, του ΣΥΡΙΖΑ.

"Μείζον θεσμικό και πολιτικό ζήτημα προκαλεί η άρνηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ να συνεχίσει να παρέχει, όπως οφείλει εκ του νόμου, τα στοιχεία των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και την εκτιμώμενη δαπάνη τους στο Γραφείο Προϋπολογισμού του  Κράτους στη Βουλή, με αποτέλεσμα να μην συμπεριλαμβάνονται στην Έκθεσή Β' Τριμήνου 2020. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει τα στοιχεία επειδή μεδική της ευθύνη ο αριθμός των  εκκρεμών συντάξεων τριπλασιάστηκε από τις εκλογές μέχρι σήμερα¨, τονίζεται χαρακτηριστικά.

¨"Ο Κλάους Ρέγκλινγκ μόλις προχθές απηύθυνε προειδοποίηση στην κυβέρνηση για τις 300.000 εκκρεμείς συντάξεις, επιβεβαιώνοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Υπουργός Εργασίας οφείλει να δώσει άμεσα στη Βουλή και στη δημοσιότητα τα στοιχεία και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων, ώστε να τερματιστεί επιτέλους η ομηρία χιλιάδων συνταξιούχων που ζουν στην ανέχεια και στην ανασφάλεια σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης", καταλήγει η ανακοίνωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα