Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Η κατάθεση Ρέππα αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους


«Αποκαλυπτική» χαρακτήρισαν τη σημερινή κατάθεση του πρώην υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετέχουν στην επιτροπή αυτή.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Β. Κόκκαλη, Αλ. Αυλωνίτη, Δ. Καλαματιανό και Γ. Σαρακιώτη, στην κατάθεσή του, ο κ. Ρέππας ισχυρίστηκε «ότι υπήρχαν πολλοί λόγοι και αιτίες που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, όπως η μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης από τον Ιούλιο του 2019 και εφεξής, εξαιτίας πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί. Παρά το γεγονός ότι η ευθύνη αποκατάστασης της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα ανήκε αποκλειστικά στην κυβέρνηση και η αποκατάσταση απαιτούσε μια ελάχιστη δαπάνη, εντούτοις ουδέποτε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκατέστησε το σύστημα τηλεδιοίκησης, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το δυστύχημα εκτός λειτουργίας. Αν λειτουργούσε - πρόσθεσε ο κ. Ρέππας - θα είχε αποτρέψει το δυστύχημα. Καταρρέει για άλλη μία φορά το αφήγημα της ΝΔ ότι πρόκειται μόνο για ανθρώπινο λάθος ενός σταθμάρχη, ο οποίος - σύμφωνα με τον κ. Ρέππα - δεν προσελήφθη με αξιοκρατικά κριτήρια» σημειώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 «Ως ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ», αναφέρουν οι τέσσερις βουλευτές, «θεωρούμε δεδομένες τις κυβερνητικές ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, που έχουν το ονοματεπώνυμο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων - όπως κατέθεσε και ο κ. Ρέππας - το εμπιστευτικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που κοινοποιήθηκε στο Υπ. Μεταφορών στις 4/10/2021».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες Τέμπη