Άμυνα & Διπλωματία

ΣΥΡΙΖΑ: Ελλιπή τα μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα


Για ελλιπή μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα της χώρας προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ζητάει στοιχεία για τυχόν επιβεβαιωμένα κρούσματα στις στρατιωτικές μονάδες και για τον χειρισμό των ασθενών, των συναδέλφων τους και των χώρων.

Με την ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει, επίσης, να ενημερωθεί εάν υπάρχει σχέδιο για την άμεση προστασία των φαντάρων, για τη διενέργεια τεστ και την απομόνωση ασθενούς, εάν εφαρμόζεται πρόγραμμα απολυμάνσεων στις μονάδες από πιστοποιημένα, εξειδικευμένα συνεργεία και αν θα υπάρξει μέριμνα ώστε να δοθεί υγειονομικό υλικό σε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση επικαλούνται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες στα στρατόπεδα δεν τηρούνται τα μέτρα καραντίνας, ο συνωστισμός είναι μεγάλος και ο κίνδυνος διάδοσης της ασθένειας εντός των χώρων είναι πραγματικά τρομακτικός, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας. Επίσης, η ιεραρχία έχει απαγορεύσει τις εξόδους και τις άδειες, στη λογική της μη διασποράς της νόσου. Όμως, ο συνωστισμός και η ψυχολογική πίεση που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες εντείνεται με αυτές τις πρακτικές, σύμφωνα με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης